Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Flera inbrott på samma gata i nyårshelgen

Under nyårshelgen har flera inbrott skett i Söndrum. Totalt har sju hushåll drabbats, varav fem på samma gata.

– Vi konstaterade i går att det var många inbrott och då kan man misstänka att det är samma gärningsmän som har gått in, säger Martin Inglund polisens utredningschef i Halmstad.

– Det är en helgproblematik, som ofta blir när det är många som är bortresta i samma område, fortsätter han.

Totalt har nio hushåll hittills anmält att de har haft inbrott under nyårshelgen. Fem av dem har skett på Penngränd i Söndrum, två på närliggande gator och två på andra håll i kommunen. En del inbrott har anmälts av dem som bor där, men en del har även anmälts av grannar som vaktar husen åt familjer som är bortresta. De flesta inbrotten har skett på liknande sätt, man har siktat in sig på altandörrar.

– Det är flera faktorer som gör att inbrottstjuvarna riktar in sig på områden. Bland annat att det är höga häckar, inga larm och många bortresta grannar. Inbrottstjuvarna letar ofta efter områden där de kan ta sig in och ut lätt och där de inte syns, säger Martin Inglund.

Det gods som försvunnit har i första hand varit guldföremål, som smycken och klockor, och kontanter. Enligt utredningschefen är det klassiska byten vid inbrott.

– De vill ha saker som är lätta att ta med sig, som går snabbt och lätt att sälja vidare, säger utredningschefen.

Inbrotten har anmälts till polisen mellan den 30 december och 2 januari. Men det är i nuläget oklart när själva brotten har begåtts.

– Sannolikt har det skett under ett kortare intervall. Nu är vi i behov av allmänhetens hjälp med eventuella vittnesuppgifter, säger Martin Inglund.

Vid alla inbrott har det gjorts en teknisk undersökning, men vad de ger är i nuläget oklart.

– De släpar lite. Det tar ett par veckor innan vi får svaren på vad de ger, säger Martin Inglund.

Fortfarande kan det vara flera inbrott som inte ännu har upptäckts, med tanke på att många fortfarande är ute och reser. Polisen uppmanar till grannsamverkan och att man hjälps åt att hålla koll i området.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här