En svart Porsche 970 jagades av polisen under tisdagskvällen då den i hög hastighet körde runt på gågatorna.
En svart Porsche 970 jagades av polisen under tisdagskvällen då den i hög hastighet körde runt på gågatorna. Bild: Jari Välitalo

Flera har vittnat om vansinnesfärden: ”Många är psykiskt påverkade”

Polisen har nu fått in flera vittnesmål angående den Porsche som under tisdagskvällen drog på en vansinnesfärd genom Halmstads centrum.
– Många berättar om hur de fått kasta sig ur vägen, bland annat tre gravida kvinnor, vilket såklart är väldigt traumatiskt, säger Mikael Höglin vid polisen.

ANNONS
|

Flera personer har nu varit i kontakt med polisen efter att de efterlyst personer som vittnat den vansinnesfärd som ägde rum i centrala Halmstad under tisdagskvällen.

– Vi har sökt personer som kan ha sett vad som har hänt eller som kanske till och med har videoklipp från kvällen, säger Mikael Höglin, yttre befäl vid polisen i Halmstad.

– Flera har hört av sig och berättar om hur de fått kasta sig ur vägen och nästan blivit påkörda, bland annat tre gravida kvinnor, vilket såklart är väldigt traumatiskt.

LÄS MER:Bil på vansinnesfärd – mitt i city

Ingen ska ha skadats fysiskt av händelsen men det är många som vittnar om att de är psykiskt påverkade enligt Mikael Höglin.

ANNONS

– Det här kunde ha gått riktigt illa och många mår dåligt av tanken på vad som kunde ha hänt.

Det var vid 18-tiden på tisdagskvällen som en svart Porsche 970 försökte fly från polisen i centrala Halmstad. Bilen drog i väg i hög hastighet på Brogatan, Karl XI:s väg, Klammerdammsgatan, Storgatan, Hamngatan och över biblioteksbron vid Nissan.

– De har kört genom stan som vettvillingar. Det är ren flyt att ingen har dött, sade Mikael Höglin strax efter händelsen.

I nuläget genomför polisen tekniska undersökningar och har med hjälp av vittnesmål skaffat sig en bra bild av vad som hänt.

– Utredningen ser bra ut och vi har ett gott utredningsläge, säger Mikael Höglin.

Ingen har ännu frihetsberövats.

ANNONS