Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som en start anställdes tre elevkoordinatorer på Brunnsåkersskolan förra läsåret. Nu utökas det till ytterligare tre skolor.
Linn Källman Rama var en av de tre första elevkoordinatorerna som anställdes. I dag jobbar hon med eleverna i årskurs sju på Brunnsåkersskolan. Bild: Jari Välitalo, Privat

Fler skolor får elevkoordinatorer

Projektet med elevkoordinatorer som drog i gång för ett år sedan utökas och den nya yrkesgruppen är här för att stanna. Detta läsår finns elevkoordinatorerna på fyra kommunala grundskolor.

En elevkoordinator är en person som jobbar med det elevsociala arbetet på skolan och ska avlasta lärarna. De tre elevkoordinatorerna som anställdes på Brunnsåkersskolan förra året har gett ett gott resultat och inför detta läsåret har fler anställts. Nu kommer det även finnas elevkoordinatorer på Vallåsskolan, Fyllingeskolan och Getingeskolan. Skolorna får två nya medarbetare var och är utvalda för att det funnits ett intresse från rektorernas sida.

– Rektorerna på Brunnsåkersskolan upplevde goda effekter av projektet. Olika målgrupper av eleverna har fått ett bättre stöd i studiesociala frågor och lärarna har kunnat fokusera på undervisningen, säger Emil Mårtensson, HR-strateg på barn- och ungdomsförvaltningen i Halmstad.

Linn Källman Rama som anställdes som en av de första elevkoordinatorerna förra året berättar att hennes uppdrag fungerar som att vara en blandning mellan mentor och kurator. Hon och hennes kollegor ska vara ett stöd till eleverna.

– Stor del av det sociala arbetet som vi gör är inte så lätt att ta på. Mycket av elevernas mående påverkar hur de presterar i skolan. Vi håller koll på elever som inte kommer i tid, försöker se till att de mår bra och pratar med elever som mår dåligt, förklarar hon.

LÄS MER: Så allvarlig är lärarbristen i Halmstads skolor

Orsaken till att den nya yrkesgruppen, som funnits i andra kommuner sedan tidigare, infördes i Halmstad är dels bristen på lärare. Nu får lärarna mer tid åt att just lära ut.

– Jag upplever att lärarna uppskattar vår tjänst väldigt mycket för att de kan fokusera på undervisningen när lektionen startar. Exempelvis om en elev inte kommer till lektionen så är det vi som går och letar upp den. Bara en sån sak kan vara väldigt betungade för läraren, men nu har vi det ansvaret, säger Linn Källman Rama.

LÄS MER: Brist på lärare gör att ny yrkesgrupp anställs

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!