Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler nya byggen nästa år

HALMSTAD. I Halmstad hålls byggandet av flerbostadshus på en fortsatt hygglig nivå på grund av utbyggnaden av Nissastrand. Annars är det mest småhus som gäller på byggmarknaden i Halland.
I går ställde byggsektorns bransch- och arbetsgivarförbund Sveriges byggindustrier (BI) till med presskonferens just på Nissastrand där det byggs så det dånar. Syftet var att beskriva hur byggandet i Halland kommer att se ut under resten av 2006 och 2007.

2005 byggdes det relativt mycket bostäder medan man i år haft en tydlig negativ trend. 2007 räknar man med att det ökar igen.

– Men det handlar om ökningar från låga nivåer. Inte ens när man hade en topp under 2005 var bostadsbyggandet uppe på en normalnivå, förklarar Rickard Gegö, chef för BI i Halmstad.

På Nissastrand kommer det under 2006 och 2007 att ha byggts 419 bostadsrätter och hyresrätter. Fullt utbyggt får området 1 500 lägenheter.

Under 2007 räknar man även med igångsättning av första etappen lägenheter inom projektet Söderkaj.

Även om man skulle vilja så går det knappast att öka takten i byggandet i Halland på grund av att tillgången på arbetskraft inte är särskilt stor.

– Vi har gjort en inventering tillsammans med länsarbetsnämnden och konstaterar att det bara finns tio arbetslösa byggnadsarbetare som skulle gå att matcha med tillgängliga jobb, säger Rickard Gegö.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här