Fler nya byggen nästa år

HALMSTAD. I Halmstad hålls byggandet av flerbostadshus på en fortsatt hygglig nivå på grund av utbyggnaden av Nissastrand. Annars är det mest småhus som gäller på byggmarknaden i Halland.

ANNONS
|

I går ställde byggsektorns bransch- och arbetsgivarförbund Sveriges byggindustrier (BI) till med presskonferens just på Nissastrand där det byggs så det dånar. Syftet var att beskriva hur byggandet i Halland kommer att se ut under resten av 2006 och 2007.

2005 byggdes det relativt mycket bostäder medan man i år haft en tydlig negativ trend. 2007 räknar man med att det ökar igen.

– Men det handlar om ökningar från låga nivåer. Inte ens när man hade en topp under 2005 var bostadsbyggandet uppe på en normalnivå, förklarar Rickard Gegö, chef för BI i Halmstad.

På Nissastrand kommer det under 2006 och 2007 att ha byggts 419 bostadsrätter och hyresrätter. Fullt utbyggt får området 1 500 lägenheter.

ANNONS

Under 2007 räknar man även med igångsättning av första etappen lägenheter inom projektet Söderkaj.

Även om man skulle vilja så går det knappast att öka takten i byggandet i Halland på grund av att tillgången på arbetskraft inte är särskilt stor.

– Vi har gjort en inventering tillsammans med länsarbetsnämnden och konstaterar att det bara finns tio arbetslösa byggnadsarbetare som skulle gå att matcha med tillgängliga jobb, säger Rickard Gegö.

ANNONS