Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I väntan på polis och ambulans. Robin Pedersen såg olyckan på Brogatan och stannade kvar för att hjälpa till efter att han och flera andra vittnen larmet ambulans och polis. Här väntar han fortfarande

Fick glastak över sig - ambulans kom efter 30 minuter

När en man fick ett glastak över sig på Brogatan på tisdagsförmiddagen kom ambulansen efter en halvtimme. Polisen dröjde 45 minuter.

Vid strax efter halv elva på förmiddagen kom larmet från SOS Alarm om personskador när en lastbil hade kört in i ett glastak på Brogatan i Halmstad.

Men när larmet gick hade personalen på intilliggande Lockcenter redan hjälpt den man som fick det krossade taket över sig att komma till vårdcentralen, som finns i samma hus.

De hade också spärrat av olycksplatsen med de snören som fanns till hands – röda presentsnören.

När HP kommer till platsen försöker frisörsalongens personal förgäves få besökare på väg in och ut ur huset att välja en annan väg då det fortfarande hänger en spetsig glasskiva kvar över det krossade taket och blodpölen vid entrén.

– Vi har ringt polis och ambulans fyra gånger. Det är tråkigt att man ska behöva ringa så många gånger innan de tar det på allvar, säger Sana Jakupovic, som jobbar på Lockcenter.

– Jag har ringt tre gånger, säger Robin Pedersen, som blev vittne till olyckan.

Han kom cyklande och var på väg att köra in mot husfasaden.

Robin Pedersen såg olyckan på Brogatan och stannade kvar för att hjälpa till efter att han och flera andra vittnen larmet ambulans och polis. Här väntar han fortfarande Bild: Lotta Andersson
Robin Pedersen såg olyckan på Brogatan och stannade kvar för att hjälpa till efter att han och flera andra vittnen larmet ambulans och polis. Här väntar han fortfarande

– Men där gick en äldre man så jag ville inte tränga mig, säger Robin och förklarar att i nästa sekund körde en lastbil in i glastaket, som krossades och föll rakt ner över den äldre mannen.

– Vi kastade cyklarna mitt i vägen och sprang dit, säger Angelo Roberts Rubiño, som också kom på cykel förbi olycksplatsen.

Tack vare det rådiga ingripandet från vittnena kunde den skadade mannen få vård snabbt och vi får senare veta från sjukhuset att skallskadan och skärskadorna bedöms som lindriga, väl på akuten.

Men direkt efter händelsen blödde mannen kraftigt från huvudet.

När han fått hjälp att ta sig till vårdcentarlen började väntan på ambulans och polis – en väntan som fortfarande pågår när HP kommer till platsen. Ambulansen kommer först, en stund senare även polisen.

Läs också: SOS Alarm: ”Vi behöver utreda den här händelsen”

– Det var 43 minuter sedan jag ringde första gången, konstaterar Robin efter en blick på sin samtalslista när polisbilen stannar vid olycksplatsen.

När de sedan spärrar av och får ner det sista av glasresterna så är klockan 11 på förmiddagen och enligt Robins telefonlista har det gått trekvart sedan han larmade.

Polispatrullen känner inte till att någon har blivit skadad och blir förvånade när de ser blodpölen på marken.

Hur kommer det sig att ni inte har kommit tidigare?

– Du får prata med ledningscentralen. Vi fick det här larmet för fem minuter sedan, säger den polis som sätter upp avspärrningsbandet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!