Flicka död efter frontalkrock

En flicka i femårsåldern och en kvinna i 60-årsåldern har avlidit efter en frontalkrock under torsdagskvällen. En man i 50-årsåldern är misstänkt för bland annat rattfylleri och vållande till annans död.

ANNONS
LocationOskarström||

Larmet om olyckan kom till räddningstjänsten strax efter klockan halv nio på torsdagskvällen. Två personbilar hade frontalkrockat på Oskarströmsvägen mellan Oskarström och Slättåkra i höjd med Mossarp.

– Fem personer är inblandade och tre personer har blivit fastklämda, sade räddningstjänstens inre befäl Peter Stened efter det initiala larmet.

Samtliga inblandade fördes till sjukhus.

Femårig flicka dog

Under natten gick polisen ut med beskedet att en av passagerarna i en av bilarna, en flicka i femårsåldern, avlidit av sina skador. I samma bil färdades en ettåring och en förare i 30-årsåldern som båda ska ha skadats lindrigt.

LÄS MER:Förskola stänger – personal ska få stöd

Även kvinna dog - förare misstänks för rattfylleri

Den andra bilen framfördes av man man i 50-årsåldern. Han blåste enligt polisen positivt efter olyckan och är misstänkt för rattfylleri, vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. I samma bil färdades även en kvinna i 60-årsåldern. Både mannen och kvinnan skadades allvarligt i olyckan, enligt polisen, och under fredagsmorgonen meddelade myndigheten att även kvinnan avlidit av sina skador.

ANNONS

Den misstänkte är vaken - ska förhöras

Lite senare på fredagsförmiddagen kunde polisen berätta att den misstänkte mannen var vaken och talbar.

– Han kommer att förhöras snart. Det är bra, för då kanske vi kan få svar på vem kvinnan som avlidit är. Vi har våra misstankar, men måste få det bekräftat, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, på fredagsförmiddagen.

Han berättade också att samtliga inblandade är från Halmstadtrakten.

Bilarna ska undersökas

Polisen bärgade och beslagtog omgående de båda bilarna. De ska genomgå en teknisk undersökning.

Vad kan man få för svar av den utredningen?

– Man kan möjligtvis få svar om hastighet, eller om det fanns några felaktigheter med någon av bilarna, säger Adlersson.

Han nämner också att om det finns något vittne som kan ha sett någon av bilarna innan olyckan kan de kontakta polisen.

– Om man har sett något märkligt i körsättet eller liknande kan det komma att spela roll i frågan om vårdslöshet, förklarar Adlersson.

Den misstänkte är släppt på fri fot

Efter förhören med den misstänkte beslutade åklagare att han skulle släppas på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt för brotten, vilka ligger under rubriceringarna grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada.

– Nu är det upp till utredningen att ge fler svar, säger Peter Adlersson, och fortsätter:

ANNONS

– Det är en väldigt tragisk händelse.

ANNONS