Fem frågor till Goran Delic

som är ny förvaltningschef för psykiatrin i Halland sedan den 1 februari. Han är chef för cirka 700 medarbetare och har sin arbetsplats i Varberg.

ANNONS
|

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har bland annat varit chef för neurologen och neurokirurgen på Sahlgrenska, och där har jag också varit psykiatrichef. Så man kan säga att jag har jobbat inom många områden som rör hjärnan. Jag har jobbat på Sahlgrenska i nio år. Kring millennieskiftet jobbade jag med äldre och funktionshindrade inom Varbergs kommun. Jag bor i Göteborg, men jag har en övernattningslägenhet i Varberg.

Hur känns det inför det här nya uppdraget?

– Det känns väldigt spännande och det är en omvälvande period som väntar.

Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser mest fram emot att lyfta psykiatrin och i vissa avseenden modernisera den för att kunna göra sådant som jag har funderat på.

ANNONS

Som vadå?

– Jag håller på med en del arbete just nu så kan inte säga det förrän om några veckor (skratt).

Psykiatrin i Halland har dragits med en del problem, vilken blir din största utmaning?

– Vi har flera utmaningar framför oss. På kort sikt är det att attrahera personal, framför allt sjuksköterskor, till heldygnsvården men även till öppenvården. På lång sikt handlar det om att ha en struktur och ett innehåll som motsvarar dagens behov och kunna ta hand om personalen på ett bra sätt. Det är viktigt att ha patienten i fokus men man måste samtidigt har personalen i fokus för att kunna ha patienten i fokus, det hänger ihop.

ANNONS