Helen Bengtsson egenvårdsrådgivare Apotek Vakteln i Halmstad berättar att man har slut på både fluortabletter och febertermometrar.
Helen Bengtsson egenvårdsrådgivare Apotek Vakteln i Halmstad berättar att man har slut på både fluortabletter och febertermometrar. Bild: Fredrik Almryd

Febertermometrar och fluortabletter slut på flera apotek

Fluortabletter börjar att tryta på hyllorna på flera apotek. Febertermometrarna är också helt slut så det blir till att gå in till grannen och ta tempen.

ANNONS
LocationGetinge, centrum i halmstad||

Fluortabletter från vissa leverantörer börjar att ta slut på apoteken i Halmstad. På Apoteket Vakteln i centrum har man helt slut på sin enda produkt av märket Fludent.

– Det beror på en råvarubrist hos leverantören, säger Helena Bengtsson egenvårdsrådgivare på Apoteket Vakteln.

Samma tendens hittar vi på Kronans Apotek i centrum som bara har kvar av smakerna hallon samt lakrits. Hos Apoteksgruppen Getinge börjar man märka av en viss brist.

– Det är inte slut än men det börjar att tryta i hyllorna, säger Linda Andersson farmaceut.

En annan produkt som har varit slut från och till är östrogenplåster. Linda Andersson tror inte att det har något med corona att göra för så var det även innan. Däremot berättar hon om att det råder total brist på febertermometrar vilket bekräftas av kollegorna på de andra apoteken i centrum.

ANNONS

– Vi har inte haft febertermometrar på länge. Det finns inte ens att få tag i på nätet vad jag har sett, säger Helena Bengtsson.

Bristen kan ha med corona att göra eftersom man uppmanas att ta tempen vid minsta symtom. Bristen gäller för alla former av febertermometrar som för öron, mun, armhåla samt de man använder i ändtarmen. Det är inte lätt att ge kunder, som behöver köpa sig en febertermometer, några bra råd heller.

– Jag vet inte vad man ska göra. Man får väl ta och ringa grannen, säger Helena Bengtsson på Apoteket Vakteln.

ANNONS