Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Familjen Örjes tar över wakeboardparken

Halmstad Wakepark har fått nya ägare. Från och med i år är det familjen Örjes som driver klubben tillsammans med föreningen Halmstad Wakeboardklubb. Nu ska man satsa för att göra parken mer tillgänglig och locka fler medlemmar.

– Vi ville bevara stället och ha kvar klubben i Halmstad, säger Mats Örjes.

Han och hans fru Kristina har varit engagerade i föreningen sedan starten för två år sedan. I februari bestämde de sig för att också gå in som ägare i klubben tillsammans sönerna Theodor, Alexander och Ludwig. Från och med i år kommer de att driva klubben tillsammans med föreningen.

– Det här är inget man kan leva på. Om vi kan driva det här i fem år utan att gå back så är vi nöjda, säger Kristina Örjes.

Vill bli tillgängligare

Familjen Örjes trivs nere i det gamla kolbrottet i Grötvik. Förutsättningarna för att åka wakeboard är bra: klipporna skyddar mot vind och blåst och håller vattnet lugnt nere i brottet. Men de nya ägarna har planer på att utveckla wakeboardparken.

Wakeboard är en av grenarna när SM-veckan hålls i Halmstad i sommar. Då kan kolbrottet bli en av arenorna. Bygglov har lämnats in för en ny klubbstuga med värmestuga och vilorum och nya omklädningsrum som är anpassade för tjejer och funktionsvarierade planeras för att göra anläggningen mer tillgänglig.

– Vi vill att fler ska tycka att det här är en rolig grej och vilja vara med. Om vi vill skapa en mötesplats för alla så måste vi också ta ett större socialt ansvar, säger Mats Örjes.

I februari gick familjen Örjes in som ny ägare i Halmstad Wakepark. De kommer att driva klubben tillsammans med föreningen Halmstad Wakeboardklubb. Bild: Jari Välitalo

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här