Fackförbund i manifestation mot sparkrav

De planerade besparingarna inom socialtjänsten riskerar att slå hårt inte bara mot samhällets mest utsatta utan också personalen inom socialtjänsten. Det menar tre fackliga organisationer, som i dag kommer att manifestera på Stora torg för att få politiker och Halmstads kommun att ändra sig.

ANNONS
|

Följden av de planerade besparingarna skulle innebära en vardag med bland annat konstant tidspress och psykiskt påfrestande arbetsuppgifter för socialtjänstens medarbetare, skriver de fackliga organisationerna Vision, Kommunal och SSR i ett pressmeddelande.

Tillsammans kommer de därför att manifestera på Stora torg i Halmstad inför kvällens kommunfullmäktige i Rådhuset. Målet är att få kommunen och politikerna att tänka om angående sparkravet.

"Våra medlemmar i socialtjänsten vill ha ett mänskligt arbetsliv, där de inte behöver bli sjuka av stress. Halmstads kommun socialtjänst har inte råd att förlora fler erfarna medarbetare. Sjukskrivningar och hög personalomsättning är dyrt, såväl för enskilda arbetstagare som för arbetsgivare. Dåliga arbetsvillkor utifrån besparingarna bidrar till större personalomsättning, som bidrar till ännu sämre arbetsmiljö. Dessutom är det dyrt för arbetsgivare att rekrytera nya medarbetare" skriver man i pressmeddelandet.

ANNONS

LÄS MER:Nattcaféet och Bredgatan får vara kvar

LÄS MER:Socialnämnden behöver spara 61 miljoner - motsvarar 70 tjänster

LÄS MER:Sparkrav drabbar de svagaste grupperna i Halmstad

ANNONS