Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Förvirrat läge för SPI:s medlemmar

SPI Välfärdens medlemmar i Halmstad har nu fått kallelser till två olika årsmöten. Den ena kommer från styrelsen och i den andra hävdas att avdelningen saknar styrelse och att det måste väljas en ny. – Medlemmarna måste vara helt förvirrade, konstaterar Maj-Lis Andersson.

Att partiet talar med kluven tunga hänger förstås samman med tvisten mellan partiledningen och den lokala styrelsen. Båda parter hävdar dock att de har rätten på sin sida och det är just deras extra årsmöte som är "äkta".

– Det är det möte som styrelsen kallat till den 9 september som gäller. Det finns redan en styrelse och vi kan bara avsättas av medlemmarna själva. Mötet på tisdag är inget giltigt årsmöte, säger Maj-Lis Andersson, ordförande i lokalavdelningen.

– Det årsmöte som de uteslutna medlemmarna kallat till är inte regelrätt. De beslut vi fattar på mötet den 22 augusti är de som kommer att gälla, säger däremot Bo Fridolph, som återgått till SPI efter att ha varit politisk vilde.

Vid mötet på tisdag är förslaget att det bildas en interimsstyrelse med Bo Fridolph som ordförande, Arnold Gustavsson som sekreterare och Nils Axelsson som kassör. Fridolph betonar dock att det är upp till medlemmarna att ta ställning.

– Vi brukar inte bli nedsprungna på våra årsmöten, men de som kommer på tisdag har befogenhet att fatta beslut och kan också ha med sig två fullmakter var. Om majoriteten väljer att slå undan fötterna för oss så får vi acceptera det. Det är möjligt att det finns en opposition mot oss, även om jag inte uppfattat det så, säger Bo Fridolph.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!