Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Första steget taget i att utveckla Norre katts park

Förstudien är presenterad och bollen har nu satts i rullning. Första steget i arbetet med att utveckla Norre katts park-området är att titta på detaljplaner och ta fram förslag på hur Bastionen bäst kan säkras.

Nyligen berättade HP att den förstudie som gjorts över Norre katts park och Bastionen är klar. Flera förslag finns på hur området skulle kunna utvecklas för att bli en levande och mer integrerad del av stadsmiljön.

LÄS MER: Förstudie föreslår att Bastionen står kvar och parken görs mer aktiv

I stora drag handlar det om att låta Bastionen stå kvar och iordningställa området ovanpå, alternativt uppföra en byggnad där. I parken ska det skapas gott om aktiviteter och sittplatser, Rotundan ska utvecklas och byggas ut, en offentlig toalett ska byggas, liksom en ny bro över Nissan rakt in i parken.

Bastionen ska säkras

Samhällsbyggnadsutskottet har nu godkänt förstudien och även tagit ett par första steg mot att kunna förverkliga förslagen i den. Nästa steg blir att titta på vad den detaljplan som gäller för området tillåter och om det behövs en ny eller fler detaljplaner för att kunna genomföra förändringarna.

Dessutom ska ett fördjupat förslag på hur Bastionen kan säkras, vad detta skulle kosta samt förslag på hur det kan finansieras tas fram.

– Man kan säga att vi med detta sätter bollen i en liten, liten rullning utan att säga exakt vad som ska göras och hur lång tid det ska ta. Detta är en ekonomisk fråga och alla är överens om att de medel som finns i dag inte räcker för den här stora omvandlingen, säger Jenny Axelsson (C), ordförande, och tillägger:

– Det handlar om att göra arbetet i etapper, först det absolut nödvändiga som att säkra Bastionen, och sen ta sikte på att genomföra en eller flera etapper. Det här är en process som kan ta ganska många år att göra.

Nöjda med planen

Stefan Pålsson (S), andre vice ordförande, ser positivt på att utskottet omedelbart har gett i uppdrag att utreda förutsättningarna för att förverkliga förstudiens förslag.

– Det har gått ett och ett halvt år sedan vi socialdemokrater fick igenom vårt förslag att utreda den här frågan. Utredningen är mycket gedigen och vi är på det stora hela nöjda med planen, säger han i ett pressmeddelande.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

LÄS MER: Drygt 15 miljoner till Bastionen – S-förslaget vann

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här