Förskola stängd efter att anställd smittats av corona

Förskolan Snilleblixten håller stängt efter att en anställd blivit smittad av corona. Personen i fråga ska enligt skolchefen ha haft mycket lite kontakt med barnen.

ANNONS
|

Under torsdagseftermiddagen gick förskolan, som drivs av Norlandia, ut med information till alla vårdnadshavare om att en anställd smittats av covid-19. Förskolan håller nu stängt fram till tisdag för en grundlig städning av lokalerna.

Enligt skolchef Jonas Åkesson har personen i fråga befunnit sig i Österrike.

– Det blev ett riskområde först efter att personen kom hem, säger han.

Hur mycket kontakt har den här personen haft med barnen?

– Inte mycket alls och personen har inte varit sjuk på jobbat, utan var hemma innan smitta konstaterades, säger Jonas Åkesson.

Ser ni någon risk för spridning till barnen?

ANNONS

– Vi stänger förskolan i dag och har sedan tidigare planerat en studiedag på måndag så nu tar vi denna möjlighet att genomstäda förskolan för att minimera riskerna.

Förskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att anställda som visar minsta tecken på symptom ska stanna hemma, men har precis som kommunen inga krav på att anställda utan symptom ska hålla sig hemma om de befunnit sig i ett riskområde.

Förskolan har 60 barn.

LÄS MER:TV: Halmstads kommun håller presskonferens om corona

Under torsdagen florerade ett rykte om att en insjuknad elev på Söndrumsskolan hade smittats med corona. Enligt rektor Joakim Strand har eleven dock endast vanlig förkylningssymtom och i samtal med 1177 har vårdnadshavaren fått besked att provtagning inte är aktuell.

Övriga frågor om skola och förskola besvarades i samband med fredagens presskonferens i rådhuet.

Läs mer om den här: Coronaläget – så ser det ut i Halmstads kommun

ANNONS