Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En förskola ska, om planerna går i lås, börja byggas på Tegelbruket i höst. Bild: Roger Larsson
En förskola ska, om planerna går i lås, börja byggas på Tegelbruket i höst. Bild: Roger Larsson

Förskola för 120 barn planeras på Tegelbruket

Det finns planer på att bygga en ny förskola på Tegelbruket för 120 barn. Förskolan ska placeras intill de tre höghusen och byggas i två våningar.

Redan för flera år sedan, när det stod klart att de 330 lägenheterna skulle byggas, fanns det planer på en förskola i området.

Och nu meddelar Sehlhall Fastigheter att bolaget har köpt den 4 000 kvadratmeter stora tomten som är belägen intill höghusen och Lidl utmed Sperlingsholmsvägen i syfte att bygga just en förskola.

Något bygglov har bolaget ännu inte sökt, men man räknar med att börja bygga redan i höst. Totalt ska förskolan ha 7–8 avdelningar med plats för 120 barn och inflyttningen är planerad till hösten 2021.

Bolagets vd Dan Sehlberg uppger att kommunen är positiv till etableringen. Tanken är att en privat hyresgäst ska driva förskolan, men vem detta är vill bolaget inte gå ut med i dagsläget eftersom förhandling pågår.

Dan Sehlberg uppger också att kommunens egna prognoser pekar mot att antalet yngre barn i området kommer att öka med cirka 80 barn per år fram till 2023.

Anledningen till att bolaget valt just Halmstad är för att det är en kommun med en positiv befolkningsutveckling, vilket innebär ett utökat behov av social infrastruktur som till exempel skolor, förskolor och vårdboende som är bolagets specialitet.

Detta blir företagets första projekt i Halmstads kommun men bolaget meddelar att man ”står redo att investera ytterligare”.

Stefan Agmarken, planeringschef på barn- och ungdomsförvaltningen, har nåtts av beskedet att en förskola ska byggas på platsen.

– Vårt stora behov finns framför allt på Furet och Furulund och vår förhoppning är att denna förskolan kommer att avlasta det området, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!