Förre kommunrådet Anders Rosén har avlidit

Förre kommunrådet Anders Rosén har hastigt gått bort i en ålder av 61 år. Enligt sambon Marita Johansson drabbades han av hjärtstopp tidigt på söndagsmorgonen.
– Det var oväntat, han hade förrättat två vigslar på lördagen, berättar hon.

ANNONS
|

Det var tidigt i söndags morse som S-politikern somnade in i sitt hem enligt sambon.

– Det var mycket fridfullt, berättar Marita Johansson.

Hon tillägger att det hela var mycket oväntat. Anders Rosén hade under lördagen förrättat två vigslar.

– Han var så glad och väldigt nöjd. Under dagen hade han träffat en kvinna som väntade på lungtransplantation och han var så glad över att kunna berätta för henne att hans operation hade gått bra, berättar Marita Johansson och tillägger:

– Precis innan han somnade på kvällen pratade han också om att han skulle vara med under kommunfullmäktige på onsdag. Han hade en bra dag i lördags.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Anders Rosén slutar med politiken

I en artikel hösten 2018 intervjuade HP Anders Rosén om hans politiska karriär inför att han skulle träda tillbaka efter valet. Han berättade då att han hade genomgått en omfattande operation där han fick nya lungor men var noga med att påpeka att det inte hade med hans beslut att lämna politiken att göra.

Aktiv i 42 år

Anders Rosén var aktiv i politiken i 42 år, varav 25 år på tunga poster. Hans första uppdrag var i Halmstads hamn och stuveri som var en kommunal förvaltning på den tiden.

2006, när S förlorade majoriteten i kommunen, blev Anders Rosén kommunråd för oppositionen, ett uppdrag han behöll fram tills han lämnade politiken.

– Han var väldigt folklig, väldigt omtyckt och omtänksam och brydde sig mycket om alla. Han var en man som kunde prata med alla, både folk på torget och högt uppsatta politiker, säger Marita Johansson.

”Värnade om de svaga”

Tord Johansson (S), gruppledare, är en av många som har jobbat nära Anders Rosén.

LÄS MER:Så minns kollegorna Anders Rosén

– Vi har känt varandra länge och umgicks även privat. Anders var Anders, han har gjort väldigt mycket för partiet under sina år. Han var mentor för många, han stöttade och lärde upp och värnade mycket om de svaga i samhället och han slutade inte engagera sig bara för att han lämnade politiken.

ANNONS

Anders Rosén sörjs närmast av sina föräldrar, sin sambo och sina barn och barnbarn. Den 25 november skulle han ha fyllt 62 år. Enligt Marita Johansson kommer hans födelsedag att uppmärksammas inom närmaste familj- och vänkretsen.

ANNONS