Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Föreningar uttrycker stöd för sparkad chef

En rad föreningar uttrycker i en skrivelse sitt stöd för sparkade hemvårdschefen Jennie Vidal.
– Vi hade ett bra samarbete och det är en sorg att veta att hon inte finns som chef längre, utan att vi egentligen vet på vilket sätt hon brustit, säger Gun-Britt Lydén från Anhörigföreningen.

Skrivelsen, som har skickats till kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och hemvårdsnämnden, har undertecknats av tio företrädare från Anhörigföreningen, PRO, SPF, SKPF och Kommunala pensionärsrådet.

– Vårt syfte är att berätta att vi har haft ett utmärkt gott samarbete med Jennie Vidal under alla år som hon har varit chef. Vi vill belysa det och hennes lyhördhet, berättar Gun Yström.

– Det måste markeras att hon gjorde ett bra jobb och var till fördel för kommunen och det har hon ju också fått priser för, tillägger Leif Gustavsson.

Vidal får också beröm för att hon satte ”laget före jaget”, för att ha värnat om sin personal och för att hon nått goda resultat.

Väckte förvåning

Beskedet att Jennie Vidal fick gå togs emot med stor förvåning hos föreningarna.

– Vi har ingen aning om vad orsaken är och har lite förståelse för varför hon så brutalt och så plötsligt blev åsidosatt, säger Leif Gustavsson.

Frågetecknen är många, tycker Gun-Britt Lydén.

– Det hela känns väldigt luddigt och diffust. Vi känner att vi inte fått veta vad som hänt eller vad som varit orsaken. Hon gjorde ett bra och seriöst jobb och det är en sorg att hon inte är kvar. Sedan kan jag inte fatta hur man tar sig rättigheter att avsätta per telefon, det tycker jag är oförskämt och jag ifrågasätter verkligen att man behöver göra det.

LÄS MER: Medarbetare bevittnade Vidal få sparken per telefon

Både Leif Gustavsson och Gun-Britt Lydén påpekar att förvaltningen i nyhetsbrev från slutet av april och början av maj beskrivs som välskött med goda resultat och att Hans Ekberg som trätt in som tillförordnad förvaltningschef ger beröm till hur väl förberedd verksamheten är för att hantera Covid-19-pandemin. De tar även upp de medarbetarenkäter som nyligen genomförts.

– Här får ju Vidal fina betyg. Är hela förvaltningen verkligen så inkapabla att bedöma vilken typ av chef man har? På vilket sätt har Vidal brustit, undrar man. Det som gör många frustrerade är att det känns som lösa grunder som inte stämmer överens med den professionalitet som Jennie har, säger Gun-Britt Lydén.

Inga krav

I skrivelsen från föreningarna framförs inga krav.

– Det finns inget värde i att säga att Vidal ska tillbaka, det är nog omöjligt. Det viktiga nu är att hon behandlas på ett bra sätt, säger Leif Gustavsson.

Något svar kan föreningarna inte heller vänta sig från politikerna uppger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) och hänvisar till att skrivelsen inte innehåller några frågeställningar. Men den har distribuerats till samtliga ledamöter för kännedom, uppger han.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!