Kustens IF och Halmstad wakeboardklubb får för första gången del av socialnämndens bidrag.
Kustens IF och Halmstad wakeboardklubb får för första gången del av socialnämndens bidrag.

Föreningar får dela på över fem miljoner i bidrag

Totalt 30 föreningar får dela på över 5 miljoner kronor i bidrag efter beslut i socialnämnden. Mest får Nattcaféet och för första gången får även Kustens IF, Halmstads wakeboardpark och LP-stiftelsen del av kakan.

ANNONS
|

Den totala bidragssumman som nämnden fattat beslut om landade på 5,5 miljoner. Största bidraget går till Halmstads kristna råd som får 2,25 miljoner till Nattcaféet.

I fjol ökades bidraget till Nattcaféet med en halv miljon och i år blir det ytterligare påslag med 250 000 kronor – en förstärkning som fanns med i Socialdemokraternas budget som röstades igenom i kommunfullmäktige nyligen.

Tre nya

Pengar fördelas också till tre föreningar som inte tidigare har fått bidrag från socialnämnden. Innebandyklubben Kustens IF får 40 000 kronor, Halmstads wakeboardklubb får 100 000 och LP-stiftelsen 200 000.

De två förstnämnda får bidraget för att de har ett engagemang för unga med funktionsvariationer.

ANNONS

LP-stiftelsen, döpt efter grundaren Lewi Pethrus, får bidraget för sitt arbete med att fånga upp människor som på olika sätt har hamnat i ett utanförskap och som kommuner och myndigheter har svårt för att nå, berättar Ella Kardemark (KD), nämndens ordförande.

Spännande samarbete

– Det är en verksamhet som finns i många kommuner och som satte igång i Halmstad för ett par år sedan. De gör ett fantastiskt jobb och är bra på att forma nätverk och lotsa människor som behöver stöd och hjälp rätt. Det ska bli spännande att utveckla ett samarbete med dem, säger hon.

Totalt får 30 olika föreningar del av bidraget. Nämnas kan, förutom ovanstående, även FUB Halmstad-Hylte, Brottsofferjouren, Sällskapet Länken, Kvinnojouren Viktoria och ABF Syd Halland.

ANNONS