Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ella Kardemark uppger att socialnämnden var enig i beslutet att inte kräva tillbaka föreningsbidrag. Bild: Jari Välitalo
Ella Kardemark uppger att socialnämnden var enig i beslutet att inte kräva tillbaka föreningsbidrag. Bild: Jari Välitalo

Föreningar får behålla sina bidrag

Socialnämnden har beslutat att inte kräva tillbaka pengar från de föreningar som fått bidrag till olika aktiviteter.
– Vi har stor förståelse för att man på grund av corona inte har kunnat genomföra allt, säger Ella Kardemark (KD), ordförande.

För några veckor sedan beslutade teknik- och fritidsnämnden att de föreningar som bedriver barn- och ungdomsverksamhet ska få lika mycket i aktivitetsbidrag i år som i fjol, trots att de har en begränsad möjlighet att ordna aktivitet och sammankomster.

Socialnämnden går på samma linje. Nämnden har beslutat att de föreningar, till exempel olika idrottsföreningar och brukarorganisationer, som fått bidrag för i år inte behöver betala tillbaka pengarna om aktiviteten inte har kunnat genomföras på grund av coronapandemin.

Flera föreningar har signalerat att de har svårt för att genomföra sina aktiviteter och enligt Ella Kardemark vill politikerna redan nu ge dem tydliga besked.

– Vi var eniga i nämnden om att fatta beslut om att inte återkräva några bidrag. Just nu är det svårt för föreningar att utföra planerade aktiviteter för sina medlemmar, som inte sällan tillhör riskgrupper, säger hon.

Ordförande tillägger att nämnden inte vill att föreningar som fyller en viktig funktion i många människors liv ska straffas ut.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!