Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Förening installerade 30 laddstolpar på ett bräde

Tack vare statligt stöd har bostadsrättsföreningen Poppeln 16 tagit ett stort miljökliv. I garaget tronar numera 30 laddstolpar.
– Vi hade inga alls tidigare, så vi gick från 0 till 30 på en gång, säger ordförande Bernt Svensson.

Han berättar att styrelsen fick idén att satsa på laddstolpar med anledning av Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet som ger bland annat bostadsrättsföreningar möjlighet att få halva kostnaden betald för åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid. För Poppeln 16:s del innebar det ett bidrag på drygt 337 000 kronor.

– När vi gjorde en första undersökning kunde vi konstatera att det var många som visade intresse för detta, vi fick en positiv respons, säger Bernt Svensson.

Att styrelsen valde att köpa in och installera 30 laddstolpar på ett bräde i stället för att ta det hela lite pö om pö var en kostnadsfråga.

– Det skulle bli 150 000 billigare att göra det komplett och vi tyckte att det var roligt att gå lite i bräschen. Jag tror att vi är lite unika om man jämför med hur långt andra bostadsrättsföreningar har kommit, säger Bernt Svensson.

I dagsläget är det bara ett fåtal av föreningens 49 hushåll som kör el- eller hybridbil. Men Bernt Svensson tror att antalet kommer att öka i takt med att medlemmarna byter bilar framöver när nu möjligheten att ladda fordonet finns.

– Det här är en bra miljösatsning som dessutom ökar både attraktionskraften och värdet på lägenheterna, säger Bernt Svensson.

LÄS MER: Fler kan få pengar till satsningar för klimatet

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!