Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Föreläsningsföreningen gör digital premiär med hett tema

Svenskarna kan tydligen inte få nog av USA och det dramatiska presidentvalet. ”Efter ett omtumlande år och presidentval – vad händer nu i USA?” är titeln på Halmstads Föreläsningsförenings digitala föreläsning med Frida Stranne som kommer att publiceras på hallandsposten.se.

LÄS MER: Frida Stranne om USA-valet – se föreläsningen här!

Det är Halmstads Föreläsningsförening som anordnar den digitala föreläsningen med USA-experten Frida Stranne som är forskare på Högskolan i Halmstad. Den drygt 100 år gamla föreningen står inför nya tider och kommer för första gången att arrangera en föreläsning digitalt.

– Vi har haft mycket kontakt med vår tidigare publik som hört av sig och undrat vad som händer nu när vi tvingats ställa in, de ser fram emot att något händer. Vi är framför allt inriktade på att ha en närvarande publik och mötet med publiken. Går inte det så får vi försöka på detta viset för att nå ut och hålla kontakten, säger Hans Bengtsson som är ordförande i föreningen.

Stort intresse för USA

I våras hann föreningen arrangera tre föreläsningar innan coronapandemin satte stopp. Sedan fick bland annat föreläsningen inför presidentvalet med Ekots utrikeschef och USA-kommentator Ginna Linberg, som dessutom kommer från Halmstad, ställas in. Nu är det dock nya tag och det är åter USA som står på agendan när det är dags för den digitala föreläsningen med Frida Stranne.

– Det har varit mycket uppmärksamhet kring USA genom att presidenten har agerat som han gjort, det har blivit mycket fokus på det. Att vi har en Halmstadforskare som specialiserat sig på det gör det intressant för oss, säger Hans Bengtsson.

Beredd på att fortsätta digitalt

Föreläsningsföreningen hoppas på att kunna arrangera föreläsningar som vanligt nästa år, men Hans Bengtsson är inställd på att fortsätta digitalt om det inte är möjligt att möta publiken till våren.

– Vi har flera planer och idéer, men inget är bestämt än. Vi är måna om att ha föreläsare med Halmstadanknytning och det vill vi fortsätta med.

Föreläsningen ”Efter ett omtumlande år och presidentval – vad händer nu i USA?” kommer gå att se till och med tisdagen den 24 november.

LÄS MER: ”Det framstår som att vi är USA:s 51:a delstat”

LÄS MER: Så kan svenskar lära sig hur man tänker i USA

LÄS MER: Opinionsinstituten sågas av Frida Stranne

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här