Före detta SD-politikern överklagar våldtäktsdomen

Den före detta kommunpolitikern som tidigare i somras dömdes till fängelse för våldtäkt har överklagat domen. Han förnekar fortsatt brott.

ANNONS
|

Den före detta kommunpolitikerns överklagan lämnades in till tingsrätten i förra veckan. Politikern förnekar fortsatt brott och anser att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning av bevisningen.

Han menar att tillförlitligheten i målsägandens uppgifter brister och att tingsrätten har missuppfattat vissa av de uppgifter som han har lämnat.

Politikern dömdes i tingsrätten till två års fängelse för våldtäkt. Enligt hans överklagan vill han i första hand att påföljden inte ska bli fängelse och i andra hand att fängelsestraffet sätts ned. Han menar bland annat att han bör få en större strafflindring då han inte kan åta sig några politiska uppdrag längre.

ANNONS

Han vill även att målsägandes skadeståndsanspråk ska avslås.

Ex-politikern ska ha träffat kvinnan i fråga vid flera tillfällen under våren då han köpte sex av henne. Vid den sista träffen, i maj, gick han dock överstyr och påbörjade en handling som kvinnan sagt nej till, varpå hon greps av panik och lämnade lägenheten.

I mitten av maj häktades han, misstänkt för våldtäkt, och Sverigedemokraterna frös honom från alla hans uppdrag. Han entledigade därefter sig själv från uppdragen.

I mitten av juli dömdes han av Halmstads tingsrätt för våldtäkt och fem fall av sexköp. Straffet blev två års fängelse och han skulle även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

ANNONS