Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbipasserande upptäckte pågående bildelsstöld

Tidigt på fredagsmorgonen fick polisen larm om att två gärningsmän setts försöka stjäla en katalysator från en bil på Vallås. De misstänkta lämnade platsen till fots efter att ha blivit påkomna av förbipasserande.

Polisen larmades till ett område på Vallås i Halmstad strax innan klockan 04 på fredagsmorgonen efter att en person sett två män vara i färd med att stjäla en katalysator från en bil.

– Det är ett vittne som går förbi och upptäcker vad männen håller på med. När männen förstår att de är påkomna, lägger de benen på ryggen och springer där ifrån, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

En hundpatrull påbörjade sökning i området.

– Eftersom att de misstänkta lämnar till fots tar man dit en hundpatrull som får söka av i området. Men troligtvis har männen haft en bil stående någonstans i närheten, för helt plötsligt har spåren tagit slut, säger Fuxborg.

Polisen har ännu inte kunnat gripa någon av de misstänka gärningsmännen. De båda beskrivs vara mellan 45-55 år gamla och bar vid tillfället svarta kläder och mössa. De fick inte med sig något i samband med händelsen. Polisen har skrivit en anmälan om försök till stöld.

– Händelsen har inträffat på Kornhillsvägen, och de här personerna ska ha lämnat i riktning mot Vallås kyrka. Om någon skulle ha sett någonting i området vid tiden för den här händelsen får man gärna lämna in tips till polisen.

För att tipsa polisen kan man ringa 114 14.

LÄS MER: Man gripen efter larm om bildelsstöld

Så kan du försvåra för tjuven:

• Parkera bilen i ett garage eller på ett upplyst ställe.

• Installera ett lutningslarm. Larmet aktiveras när bilens ena sida lyfts upp av en domkraft. Det kan skrämma tjuven samt tillkalla uppmärksamhet.

• Montera ett skydd (CatLoc) över katalysatorn. Detta hjälper till att både försvåra och förlänga tiden som en gärningsperson måste tillbringa under bilen. Vilket i sin tur ökar chansen att gärningspersonen blir upptäckt.

Tipsa polisen

Polisen vädjar om allmänhetens hjälp. Den här typen av brott kan ske var som helst, när som helst. Det kan vara mitt på ljusa dagen och se ut som att någon bara meckar med sin bil. Var uppmärksam och kontakta polisen.

Registreringsnummer, signalement, tidpunkt och andra uppgifter är intressanta för att polisen ska kunna kartlägga och förhoppningsvis även lagföra gärningspersonerna.

Ring 112 vid pågående brott eller ring 114 14 om du observerat något.

Källa: Polisens hemsida .

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!