Polisens sökhund hittade spår efter skjutningen på Gustavsfält.
Tekniskt bevis för söndagens skjutning hittades på platsen. Bild: Lin Salomonsson

För tidigt att se samband mellan skjutningarna

Direkt efter söndagens skjutning på Gustavsfält trodde polisen inte på någon koppling till förra helgens skjutning på Ridhusgatan.

ANNONS
LocationHalmstad||

Polisens arbete sker på bred front. Efter skjutningen på Ridhusgatan fick polisen fram information som gav en antydan om vad det är som pågår. Men efter söndagens skjutning är polisen hittills hänvisad till begränsade vittnesuppgifter.

– Det är alldeles för tidigt för oss att kunna säga om det finns något samband mellan de två händelserna. Vi tittar brett på det här eftersom vi mest har fått knapphändiga vittnesuppgifter, som inte säger så mycket än, vare sig om gärningsman eller målsägande, säger kriminalkommissarie Lars-Gunnar Perlinger på polisens rotel för grova brott i Halmstad.

– Vi kan alltså inte säga att händelserna hör ihop, men det är inget vi kan utesluta heller, lägger han till.

ANNONS

”Vissa spår”

Söndagens skottlossning inträffade strax före klockan 17 vid korsningen mellan Maratonvägen och Carl Kuylenstiernas väg. Vittnen såg två bilar köra ifrån platsen, båda i riktning mot Växjövägen, strax efter att man hade hört vapen avlossas.

Vid brottsplatsundersökningen gjorde polisen fynd som styrker att det varit en skottlossning där. Vad det var uttalar man sig inte om, men det beskrevs som ”vissa spår efter skottlossning”.

Var det en kula eller en patronhylsa?

– Jag vill inte säga exakt vad det är, men det är spår efter en skottlossning, säger Lars-Gunnar Perlinger hemlighetsfullt.

En kula eller en patron? Polisen avslöjar ännu inte vad det var man hittade på gatan efter skjutningen.
En kula eller en patron? Polisen avslöjar ännu inte vad det var man hittade på gatan efter skjutningen. Bild: Lina Salomonsson

Närmast kommer polisen att försöka hitta fler vittnen till söndagens skottlossning. Man ska också analysera de uppgifter som man fått in efter dörrknackning i området kring Ridhusgatan.

– Vi tittar så klart på om de båda händelserna har någon koppling till varandra, men också på dem var för sig.

Redan tidigare har Hallandsposten fått information om att den första skjutningen kan kopplas till förra sommarens mordförsök på Östergård, då sex män senare blev misstänkta för att ha varit delaktiga på olika sätt när två män som satt på en parkbänk i bostadsområdet besköts på nära håll med sju skott.

– Vi kommer också att titta på olika övervakningskameror om de kan ge oss någon information om händelsen, säger Lars-Gunnar Perlinger.

ANNONS
ANNONS