Efter knivöverfallet i Norre katts park sökte polisen i timmar efter spår av förövarna.
Efter knivöverfallet i Norre katts park sökte polisen i timmar efter spår av förövarna. Bild: Linus Kamstedt Lindholm

Förövarna kom undan efter knivattacken i Norre katts park

Polisen har ännu ingen misstänkt för helgens knivöverfall i Norre katts park. Ärendet är överlämnat till polisens demokrati- och hatbrottsenhet i Göteborg.

ANNONS
|

Mannen som knivskars vid 1-tiden natten till söndagen var vid medvetande och hade själv larmat polis. han hittades på Norra vägen av en patrull, som först befarade att han var allvarligt skadad.

Ärendet rubricerades inledningsvis som mordförsök, men när det under måndagen stod klart att mannen endast fått lindriga skador talar mycket för att ärendet kommer att få en ändrad rubricering.

– Vi har gjort en del utredningsåtgärder, vi har bland annat tömt mannens telefon. Men vi har ännu ingen misstänkt för brottet, säger Jenny Jerrhage på polisens krimjour.

Två män

Hon beskriver det som att ärendet har en rad lösa trådar som man ska dra i, polisen letar bland annat efter vittnen till överfallet.

ANNONS

Angreppet på mannen skedde i Norre katts park. Han berättade själv att han blivit attackerad och knivskuren av två män.

Eftersom skadeläget var oklart fördes han med ambulans till sjukhuset och polisen sopärrade av ett område i parken för att leta efter spår.

Hund sökte spår

Under ett par timmar sökte man bland annat med hjälp av hundar i jakten efter angriparna.

Polisen definierar ett demokratibrott som ett brott som hotar någons grundlagsskyddade rätt att utöva sin yttrande-, informations-, mötes-, demonstrations-, förenings- och religionsfrihet.

ANNONS