Fängelse och utvisning för 22-åring efter brutal bromisshandel

Fällan gillrades med hjälp av kvinnlig skönhet. Väl på plats mötte tre råskinn upp för att banka sitt offer gul och blå och sedan kasta ned honom på järnvägsspåret. Planen lyckades nästan. Vittnen förhindrade den brutala avslutningen.

ANNONS
|

Offret för misshandeln var egentligen kompis med 22-åringen. De brukade köpa hasch ihop och umgås. Men efter att offret lurat sin vän på delar av bytet när de stulit nästan ett kilo cannabis från en kille som satt inne blev det andra tongångar.

22-åringen var tydlig med att det vankades våldsamheter om de skulle råka träffas. Offret gick under jorden, men lurades fram av världens äldsta knep – kvinnlig skönhet.

22-åringen övertalade två unga tjejer att spela med i planen, de skulle få 10 000 kronor om de först blev vänner med offret och sedan stämde träff med honom på gångbron över järnvägsspåren i Halmstad.

ANNONS

Offret smickrades troligen och övergav sitt undanskymda liv, i början av januari åkte han till Halmstad och tog trapporna upp till gångbron. Ovetande om att 22-åringen lierat sig med två andra som var beredda att låta knytnävarna tala klarspråk.

Såg döden komma

De hade tagit tåget från Malmö, dragit upp luvorna på sina luvjackor och köpt varsin Pucko i kiosken. Attacken på offret blev våldsam. Alla tre pucklade på honom beväpnade med glasflaskorna, slagen haglade mot huvudet och ansiktet.

När han föll övergick trion till att sparka mot huvudet. Men när det var dags för avslutningen var offret desperat, han klängde sig fast och kämpade för livhanken.

”Jag såg döden komma.” vittnade han under rättegången i Halmstads tingsrätt.

Men räddningen hann före, i skepnad av en kvinna som helt spontant ropade till trion att lägga av. Hon frös till is när hon insåg brutaliteten i trion, som kallt förklarade att det här var en affär mellan dem, som utomstående inte hade med att göra.

Komplett minnesförlust

Hon fick dock snabb hjälp av flera vittnen som skyndade till den blodiga platsen. Då tog råskinnen till flykten och såg till att återvända till Malmö.

Men de digitala spåren efter dem löpte raka som järnvägsräls. Offret kunde peka ut 22-åringen och även en av de två andra männen. Polisen kunde sedan knyta ihop allt genom telefonpejling, telefonavlyssning och slutligen de kvinnliga medhjälparnas vittnesmål om att de anlitats för att locka offret till platsen.

ANNONS

Vid rättegången drabbades 22-åringen av akut minnesförlust, försäkrade att han levde som missbrukare, utan bostad, saknade arbete och anhöriga i Sverige och att han verkligen inte kunde återvända till sitt hemland. Dessutom motsatte han sig att betala skadestånd – eftersom allt var en uppgörelse mellan kriminella.

Fängelse och utvisning

Men tingsrätten värderade alla bevis, dömde honom för olaga hot och den grova misshandeln och bestämde att påföljden skulle bli två år och sex månaders fängelse samt därefter utvisning med förbud att återvända till Sverige under de närmaste tio åren.

Offret tilldömdes också ett skadestånd på drygt 55 000 kronor, som 22-åringen ska betala solidariskt med de två flickorna och deras vårdnadshavare.

ANNONS