Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Händelsen utspelade sig på Storgatan i Halmstad på juldagsnatten 2018. Bild: Emma Gustafsson
Händelsen utspelade sig på Storgatan i Halmstad på juldagsnatten 2018. Bild: Emma Gustafsson

Fängelse för grov misshandel på juldagen

En festkväll i Halmstad blev inte som det var tänkt. Istället för att komma hem i lugn och ro slutade det med att en 25-årig man blev grovt misshandlad på Storgatan.

Historien börjar med en helt vanlig festkväll. En 25-årig man, hans flickvän och två av deras kompisar förfestade, gick vidare till en annan fest och avslutade med mat på McDonalds sent på juldagsnatten 2018.

Klockan var runt tre på natten när sällskapet var på väg hem och en okänd en yngre kille började följa efter dem. Kompisgänget uppfattade det som att den unga killen var klängig på deras tjejkompis och en av männen knuffade till honom så han ramlade.

Sällskapet gick vidare men efter en kort stund hörde de ett gäng killar skrika och följa efter dem. Två av kompisarna sprang då iväg mot en polisbil som stod parkerad en bit bort. Tjejen i sällskapet hade högklackat och kunde inte springa så hon och hennes pojkvän, här kallad 25-åringen, hann inte med.

Händelsen som följer fångades på film av en övervakningskamera. Två killar från gänget som ropat efter dem angrep 25-åringen som försökte backa. De slog och sparkade mot hans huvud och kropp även efter han fallit till marken. Händelseförloppet var kort och polis och ambulans var snabbt på plats.

En man som arbetade på en nattklubb längre ner på gatan blev vittne till händelsen och berättade om vad han sett i ett förhör:

De var provocerande och hotfulla. De ville bråka. [...] Den angripne killen sade förlåt och att han inte ville något. [...] Fler än en sparkade hårt på den liggande mannen som om han var en fotboll.

Bara en av de två männen som fångades på film när de misshandlade 25-åringen har kunnat identifieras och åtalas. Nu döms en 23-årig man vid Halmstads Tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!