Förskola evakueras efter branden i Fyllinge

Branden i rivningslokalen tillhörande Fyllingeskolan får konsekvenser. Inga människor kom till skada men den närliggande förskolan fick under fredagen evakueras. Arbetet med rivningen är också stoppat på obestämd tid.

ANNONS
LocationFyllinge||

Det var under torsdagskvällen som larmet kom in till räddningstjänsten om en brand i en rivningslokal som tillhör Fyllingeskolan. Lokalen är sedan i somras utrymd och rivningsarbetet var i full gång. Branden beskrevs som släckt under torsdagskvällen men under natten blossade branden upp på nytt ett flertal gånger. Det dröjde fram till elva-tiden på fredagen innan räddningstjänsten kunde lämna platsen.

– Vi fick åka dit flera gånger under natten och släcka. Resterna från branden måste grävas bort men då finns det en risk att det blossar upp på nytt. Vi har därför lämnat kvar en slang på en brandpost som nu sköts av rivningsfirman, säger Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten.

ANNONS

Inga personer kom till skada och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Förskola evakueras

Den närliggande förskolan Dungens lokaler skadades dock av röken. Efter ett krisgruppsmöte på fredagens morgon togs beslutet att evakuera lokalen och flytta barnen och personalen till närliggande förskolor.

– Det ska genomföras en röksanering av lokalerna, säger Bodil Wichtel, rektor på Fyllingeskolan och fortsätter:

– Vi har sedan tidigare planerat en stängningsdag på måndag och hoppas att vi kan vara tillbaka i lokalerna efter det.

Annars har dagen efter branden mest handlat om att gå ut med information till eleverna om vad som har hänt.

– Det är så många olika åldrar så alla reagerar på olika sätt men det har varit en hel del frågor och känslor kring varför det här har hänt. Vi har också förberett oss på att det kommer att väcka nyfikenhet och har ökat vuxennärvaron på platsen, säger hon.

Rivningsarbetet står still

Även rivningsarbetet har påverkats av branden och står nu still i väntan på besked från försäkringsbolaget. Albert Hagström är platsansvarig för arbetet och är upprörd över det som hänt.

– Det är åt helvete, det förstör så mycket för samhället när man gör så här. Vi beräknade att vara klara med arbetet på måndag men nu står det helt still. Vi kan inte göra någonting innan vi får besked från försäkringsbolaget och det vet vi inte när det kommer, säger han.

ANNONS

På marken där rivningslokalen står ska Fyllinges nya F-3-skola byggas. Arbetet är tänkt att inledas till våren och rektor Bodil Wichtel tror inte att branden ska påverka starten för bygget.

– I och med att det är en rivningsbyggnad så borde det inte vara några problem att sätta igång som planerat, säger hon.

LÄS OCKSÅ: ”Lokal vid Fyllingeskolan stod i lågor”

ANNONS