Företag vill bygga 15 vindkraftverk i nordöstra Halmstad

En ny vindkraftspark kan komma att byggas i Kragared i de nordöstra delarna av Halmstads kommun. I alla fall om företaget Eurowind Energy får som det vill.

ANNONS
|

Vindkraftsutvecklaren Eurowind Energy, med huvudkontor i danska Hobro, håller på att utreda möjligheten att bygga en ny vindkraftspark i Kragared, öster om Oskarström och nära kommungränsen.

Projektets utgångspunkt är att bygga en park med totalt 15 vindkraftverk. Varje verk ska ha en totalhöjd på 250 meter.

Än så länge är projektet bara i sin linda. I slutet av mars hölls ett inledande samråd med representanter från länsstyrelsen i Halland, Halmstads kommun och Hylte kommun. Nästa steg är att länsstyrelsen och kommunerna kommer får lämna yttranden innan man kan gå vidare med tillståndsansökan och avgränsningssamråd med myndigheter, företag, organisationer, allmänhet och enskilda som berörs av planerna.

ANNONS

Det aktuella området i Kragared är utpekat som ett prioriterat område för vindkraft i Halmstads kommuns Framtidsplan 2030.

Enligt den preliminära tidsplan som Eurowind har tagit fram så skulle vindparken kunna stå klar för driftstart 2025 eller 2026, förutsatt att allt går som företaget vill.

ANNONS