Expertens tips för spontan uteträning

Semestern är en fantastisk tid för träning – då finns förhoppningsvis både tid och ork. Och det går att genomföra passen utomhus i det fria. Sommarhalland har pratat sommarträning med Linda Härdin, instruktör och distriktschef på Nordic Wellness i norra Halland.

ANNONS
|

Sommar och semester, kan man inte bara få lata sig då?

– Jo, det är viktigt att lata sig. Men också att röra på sig och träna. Det gäller att hitta en balans. Det är inte bra om sommarträningen blir ett tvång, men tar man ett uppehåll från träningen hela sommaren kan det bli tufft att komma tillbaka igen i höst.

Hur många pass rekommenderar du i veckan?

– Tre är ganska lagom, utöver vardagsmotionen som man ska tänka på även under sommaren.

Vilken typ av träning föreslår du då?

– Det är superviktigt att både få in kondition och styrka. Och gärna lite rörlighet.

ANNONS

Vad har du för tips till den som sitter i sommarstugan, långt borta från gymmet med redskap och gruppträningar?

– Det går utmärkt att träna på altanen eller gräsmattan med bara kroppen som redskap. Eller dra ihop ett gäng i området och jogga ihop. Ett annat alternativ är att utmana en kompis att ni ska göra till exempel 100 squats (benböj) om dagen.

I sommar erbjuder Nordic Wellness gratis gruppträning utomhus på två ställen i Halland under namnet NW in the park. Vad är tjusningen med uteträning?

– Det är luften. Det är fantastiskt att träna ute i den friska luften.

Att ni har gratis gruppträning ute i sommar - är det ett pr-trick för att locka fler medlemmar till hösten?

– Nej, det är för att alla ska kunna vara med. Vi vill bara leverera bra träning till så många som möjligt. Vi tar inga uppgifter på dem som dyker upp eller så.

Uteträning för alla

Varberg

På tisdagar och onsdagar 9.30 till 10.15 vecka 28-32 arrangerar Jennie Wellness cirkelträning och core-pass på ängen bakom Apelviksgården. Kom två, betala för en första gången. 120 kr per gång, rabatt vid köp av klippkort.

Falkenberg

Gratis yinyoga på Skrea strand med Christina Claeson. Varje onsdag i juli klockan 18 till 19.

Särdal

På Särdals kvar erbjuds yoga och qigong söndagar 9.30 till 10.30 hela juli och första veckan i augusti. Passen leds av Anneli Johnzon från Solglimten healing. 150 kr per gång.

Frillesås

Nordic Wellness bjuder in till gratis pass vid padelbanorna på onsdagar och lördagar. För tider och typ av pass, se nordicwellnessfrillesas i sociala medier.

Halmstad

Även i Norre Katts park, Halmstad, erbjuder Nordic Wellness gratis utomhuspass hela sommaren.

Måndagar 18.00: Body Jam eller Body Combat

Torsdag 10.00: Seniorjympa

Torsdag 18.00: Löpträning/Cross Challange

ANNONS