En före detta kommunpolitiker i Halmstad döms till fängelse för våldtäkt.
En före detta kommunpolitiker i Halmstad döms till fängelse för våldtäkt. Bild: HP/Arkiv

Ex-politiker döms till två års fängelse för våldtäkt

En före detta kommunpolitiker för Sverigedemokraterna döms till två års fängelse för våldtäkt och flera fall av sexköp.

ANNONS
|

Politikern, som representerat SD i Halmstads kommun, har nu fått sin dom. Mannen döms för våldtäkt och köp av sexuell tjänst vid fem tillfällen.

Straffet för den före detta Sverigedemokraten blir fängelse i två år. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till den målsägande kvinnan.

Mannen stod åtalad vid Halmstads tingsrätt för flera fall av sexköp och för våldtäkt, som skedde i samband med det sista sexköpet.

Ex-politikern och kvinnan träffades flera gånger under våren. Till en början var de överens om vad affären gick ut på och vad som ingick i priset. Men vid den sista träffen, i maj månad, gick mannen överstyr och påbörjade en handling som kvinnan hade sagt nej till. Hon greps av panik och lämnade lägenheten springandes.

ANNONS

Mannen har erkänt sexköpen men nekar till anklagelsen om våldtäkt.

Tingsrättens bedömning är dock att kvinnan är ytterst trovärdig. Hennes beskrivning av händelseförloppet har varit spontan, detaljerad och fri från motsägelser och oförklarliga moment, står det i domen.

Kvinnans uppgifter får stöd i den övriga utredningen och det finns inget som tyder på att hon överdrivit det som inträffat, slår tingsrätten fast.

När politikern häktades i mitten av maj frös partiet honom från alla hans uppdrag. Sedan dess har han själv ansökt om att bli entledigad från uppdragen.

”För mig är han en privatperson och inte längre sverigedemokrat. Och han är inte välkommen tillbaka till partiet”, sa Fabio Ishaq, SD:s ordförande i Halmstad, till HP den 26 juni.

Ex-politikern ska stanna kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft.

ANNONS