Ex-pojkvännen dök aldrig upp i rätten - måste betala för semesterresan

Ex-pojkvännen som trodde att han blivit bjuden på en familjeresa till Spanien när förhållandet spirade måste nu betala sin andel - plus ränta - till ex-flickvännens pappa. Tvisten gick hela vägen till domstol, men under rättegången dök ex-pojkvännen inte upp.

ANNONS
|

Att han inte närvarade för att ge sin version av händelseförloppet gjorde att tingsrätten fick gå på pappans linje.

”Det är inte uppenbart att XX (pappans) talan är ogrundad”, summerade tingsrätten efter att ha hört ena sidan av konflikten.

LÄS MER:Dotterns pojkvän krävs på pengar för resa till sommarhuset

Pappan hade infunnit sig i rätten och gett sin version.

Enligt pappan lånade han ut cirka 5 000 kronor till hans dotters dåvarande pojkvän när de skulle på en resa till Spanien. Pappan sa att det aldrig var frågan om en bjudresa utan ett lån. Det var 2018.

Sedan dess har dottern och hennes dåvarande partner gjort slut - och pappan har försökt få tillbaka sina pengar på olika vägar. Dels genom påminnelser, sedan genom att gå till Kronofogden, och nu, först efter att de lämnade över ärendet till tingsrätten verkar historien få ett slut.

ANNONS

Ex-pojkvännen måste betala tillbaka alla de lite drygt 5 000 kronorna, slår rätten fast. Plus ränta. Plus notan för pappans rättegångskostnader på 900 kronor.

Men det finns fortfarande ett om; tredskodomar som denna kan inte överklagas till hovrätten. Men om ex-pojkvännen ansöker om så kallad återvinning inom en månad, då tas målet upp igen.

ANNONS