Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Ett dråpslag mot hyresgästerna”

Ett dråpslag mot hyresgästerna. Så beskriver ordföranden i hyresgästföreningen Halmstad-Laholm Rigmor Wilderoth följderna av att ränte- och investeringsbidragen avskaffas.
– HFAB och de privata fastighetsägarna har ju aviserat att de tvekar att bygga nya hyresrätter. På så vis spär man på bostadsbristen i Halmstad, menar hon.

Ungdomar som vill flytta hemifrån och par som ska skilja sig och behöver en ny bostad snabbt är några exempel på människor som drabbas när det är ont om hyresbostäder.

– Det är viktigt för samhällsutvecklingen att det finns hyresrätter. Ta bara de studenter som tar högskoleexamen och vill stanna i Halmstad. Hur många av dem klarar av att köpa en bostadsrätt eller en villa direkt?

– Dessutom är det bra för samhället att människor kan byta bostad relativt snabbt till exempel för att skaffa nytt jobb och då är hyresrätten utmärkt.

Rigmor Wilderoth reagerar också på den ökade orättvisan mellan olika typer av boende.

– Hyresgäster är jämt i strykklass, det har alltid varit förmånligare att bo i villa.

Rigmor Wilderoth menar att människor inte bara kan flytta om hyran höjs, vilket vissa politiker tycks tro.

– Personligen är jag förankrad i min lägenhet precis som en villaägare. Många väljer ju att bo i hyresrätt och ska inte straffas för det. Det känns nedvärderande mot alla hyresgäster när man plötsligt gör deras boende dyrare, menar hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här