En ung person påkörd på ett övergångsställe

Räddningstjänsten och polisen larmades till en trafikolycka på Wrangelsleden i Halmstad. En ung person blev påkörd på ett övergångsställe och fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

ANNONS
|

Uppdaterad version: Klasskompisar blev vittnen när 13-åring blev påkörd

Larmet kom in strax efter 15-tiden på torsdagen. Enligt polisen och räddningstjänsten handlade trafikolyckan om en påkörning nära inpå korsningen till Norra infarten.

– En ung person blev påkörd på ett övergångsställe och fick föras till sjukhus med allvarliga skador, säger Conny Eriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten var trafiken igång som vanligt igen efter 15.30-tiden. Bilföraren som orsakade olyckan smet först från platsen, men kom sedan tillbaka.

– Bilföraren kommer att förhöras. Det är för tidigt att säga vad brottsrubriceringen kommer att bli när utredningen är klar, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen.

ANNONS

Sjukhuset meddelade att den unga personen är kvar på sjukhuset under torsdagskvällen med allvarliga skador. Bilföraren, som är en man, har inte gripits i nuläget men polisen utreder fortfarande händelsen.

ANNONS