Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild. Bild: Filip Landqvist/Alingsås Tidning
Genrebild. Bild: Filip Landqvist/Alingsås Tidning

En till sjukhus efter mopedolycka med bom

En pojke fick föras till sjukhus efter att ha kört in i en bom med en moped. Bak på mopeden satt en flicka som skadades lindrigt.

Det var vid 18-tiden på måndagskvällen som polisen larmades om en trafikolycka på Sommarvägen i östra Halmstad.

En crossmoped med två unga personer hade kört in i en bom. Föraren, en pojke under 18 år, och en flicka – som satt bak på mopeden – skadades i samband med olyckan.

– De kör in i en bom och åker i backen. Jag har initiala uppgifter om att tjejen sitter och skakar, men när väl ambulansen kommer fram så är det föraren som är skadad, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

Pojken fick föras till sjukhus med ambulans. Hans skadeläge är i nuläget oklart. Flickan behövde däremot ingen sjukhusvård och kunde överlämnas till vårdnadshavare.

Polisen fattade misstankar om att mopeden var trimmad och beslagtog fordonet för vidare utredning. Kopplat till det är också föraren misstänkt för olovlig körning.

– Olovlig körning blir det om man kör ett körkortspliktigt fordon utan att ha körkort, och en trimmad moped blir en motorcykel. Sen får vi se vad utredningen visar, säger Hans-Jörgen Ostler.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här