Polispatrull kontrollerar personer som ska ha varit inblandade i händelsen.
Polispatrull kontrollerar personer som ska ha varit inblandade i händelsen. Bild: Yvonne Persson

En person misstänkt för övergrepp i rättssak i Halmstad

Polisen larmades till Kungsgatan i Halmstad efter att en kvinna blivit slagen. En man under 18 år greps misstänkt för övergrepp i rättssak men släpptes efter att förhör hållits.

ANNONS
|

Enligt uppgifter till HP ska en kvinna ha blivit förföljd av flera personer ut med Kungsgatan i centrala Halmstad. Polisen bekräftar att en person ska ha blivit slagen i samband med denna händelse, och att flera personer ska ha sprungit i väg i samband med att polisen kommit till platsen.

– Ja, en person ska ha tagit emot slag av en man, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

I ett tidigt skede rubricerades händelsen som misstänkt misshandel. Brottsrubriceringen har nu ändrats till övergrepp i rättssak.

– Målsäganden ska ha sagt att hon ska ringa polisen. När hon tog upp telefonen fick hon ett slag mot sig från den misstänkte personen så att telefonen därefter träffar munnen, säger Anna Göransson.

ANNONS

Släpptes efter förhör

Övergrepp i rättssak är ett brott som kräver att våld förekommit, eller hot om det, mot en person i samband att denna gör en anmälan eller liknande.

– I och med att våld ingår i brottet rubriceras det som övergrepp i rättssak istället för misshandel, förklarar Anna Göransson.

Övergrepp i rättssak är ett brott som potentiellt kan ge högre straffsats än misshandel av normalgraden.

Den unge mannen greps på plats och fördes till polisstationen för att förhöras. Efter förhöret släpptes den unga mannen. En anmälan angående övergrepp i rättssak har upprättats.

ANNONS