En person hittad död efter omfattande villabrand

Villa i Haverdal var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.
Det är troligen villaägaren, en äldre kvinna, som hittades i resterna av torsdagsmorgonens brand. När räddningstjänsten kom till platsen vid klockan fem på morgonen var villan helt övertänd.

ANNONS
LocationHaverdal|
|

Personen som hittades avliden i resterna av villan var ännu inte identifierad på torsdagen. Men enligt uppgifter från polisen tyder allt på att det är den äldre kvinna som var boende i villan.

Hennes anhöriga underrättades under torsdagen. Samtidigt inleddes den kriminaltekniska undersökningen av brandplatsen.

Räddningstjänsten larmades till platsen, i södra Haverdal, vid femtiden på torsdagsmorgonen. När styrkorna kom fram var villan redan övertänd. Redan då fick brandmännen besked om att en person befarades vara kvar i byggnaden.

– Vi gjorde till en början ett försök med rökdykare inne i byggnaden, men tvingades backa ut, beskrev räddningstjänstens inre befäl Peter Stened på morgonen.

ANNONS

Under drygt tre timmar, fram till strax efter klockan åtta, var personal från räddningstjänsten i Halmstad, Harplinge och Getinge samt en styrka från Falkenberg på plats. Men det fanns aldrig någon möjlighet att förhindra omfattande skador. Under förmiddagen övergick en mindre styrka till att arbeta med eftersläckning och att bevaka brandplatsen.

Samtidigt stod det också klart att det inte fanns någon risk för spridning till andra hus i närheten.

En person är skriven på adressen. Det är en äldre kvinna. Under morgonen lyckades ingen få kontakt med henne. Det gjorde att farhågorna om att hon skulle finnas kvar i huset stärktes. Polisen upprättade en anmälan om mordbrand. Det var en ingångsåtgärd innan några ytterligare omständigheter kring branden är klarlagda. När teknikerna är klara med sitt arbete blir rubriceringen justerad.

– När vi kom till platsen strax efter klockan fem var det full brand i hela villan. Vi släckte branden men eftersom det fortfarande var väldigt varmt och det fanns en rasrisk kunde vi inte söka igenom hela bostaden, berättade räddningsledaren Magnus Rydberg.

Räddningstjänsten hade som mest ett 20-tal personer på plats.

Efter lunch kom så beskedet att en kropp hade hittats i brandresterna. Bostaden bestod av två byggnader, en enplansdel som låg parallellt med gatan och en en och en halvplansdel i vinkel. På vinkelbyggnaden lyftes senare under torsdagen hela taket bort för att komma åt att undersöka den delen.

ANNONS

– Vi har inga uppgifter om vad det är som kan vara orsak till branden, förklarade Magnus Rydberg.

ANNONS