En blivande statsminister sprang ut på Sannarp

Samtidigt som vi blev presenterade för lösningen på mordet av en statsminister fick vi en hint om vem som kan bli vår blivande. Det var i alla fall en av studenten Nova Abrahamssons idéer kring framtiden.

ANNONS
LocationSannarpsgymnasiet||

Nova Abrahamsson sprang ut på onsdagsmorgonen tillsammans med klasskompisarna från Sannarpsgymnsiets samhällsprogram.

På frågan om vad som händer efter studenten fanns det ingen mening att sikta lågt.

– Nu blir jag väl statsminister eller något! skrattade hon, samtidigt som hon förtydligade hur skönt det skulle bli att slippa skolan:

– Så jäkla gött att äntligen få vara ute från detta fängelse.

Är det så det känns?

– Ja, men vafan – skolan är inte den bästa platsen. Men vi har ändå haft väldigt kul de här åren, skrattar hon.

Som blivande statsminister vittnade hon också om en välfungerande demokrati i klassen under de tre skolåren.

ANNONS

– Vi är den bästa klassen. Ingen trodde att 27 tjejer skulle kunna komma överens från början men vi klarade det. Och de fyra killarna har mått bra ändå – även om de varit i minoritet.

”Ingen kan slå vårat utspring”

I en fråga var hon däremot inte lika diplomatisk. Nämligen den om vilken klass som gjort det bästa utspringet.

– Vi var bäst av alla klasserna hittills – hundra procent. Det finns ingen som kan slå vårt nu, säger Nova Abrahamsson.

”Känns som att vi inte har någon framtid”

Eleverna från samhällsprogrammet på Sturegymnasiet sprang också ut på onsdagen.

– Det känns skitbra, äntligen! Men det är skönt att gå i skolan också – nu känns det som att vi inte har någon framtid. Fuck corona! säger den nyblivna studenten Jemima Nilsson och får medhåll från klasskompisen Clara Nordin:

– Det känns lite jobbigt för att det är så osäkert, min bild av vad jag skulle göra efter studenten sket ju sig direkt när corona kom. Nu får man jobba skiten ur sig och spara pengar tills man kan åka någonstans eller göra något, säger hon.

”Har vi tagit studenten?”

Även Kattegatteleverna var inne på ett liknande spår, när de sprang ut till en nyversion av klassiska ramsan “vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra”.

ANNONS

Nu var texten i stället “har vi tagit studenten? Det är oklart, ingen vet”.

– Vi har inte gått i skolan på tre månader och vi tar studenten på sju olika dagar. Så det var lite så vi tänkte – det kommer bli så speciellt att vi lika gärna kan göra något roligt av det, säger Pontus Persson från ekonomiprogrammet.

Lite för roligt hade dock klasskompisen Natalie Petkovic – som fick vårdas av lärare efter att hon vrickade foten i utspringet.

– Ja, det blev ju en fin studentpresent. Men det var värt det – det gör ju bara att jag kommer komma i håg dagen bättre, ler hon ostörd av olyckan.

Första studenterna på Kristinehedsgymnasiet

Under onsdagen fick också nya Kristinehedsgymnasiet sina allra första studenter, när fordonseleverna sprang ut ur sina nya lokaler en sista gång.

– Just nu mår jag jättebra. Det har varit lite stökigt när allt varit nytt här på skolan men överlag har det varit bra och vi i klassen är ett jättebra gäng, säger Martin Carlsson, som är en av dem som kastar sig rätt in i arbetslivet:

– Det blir ingen fest i kväll – jag ska jobba i morgon. Det blir på fredag i stället, säger han.

ANNONS
ANNONS