Samtal. Under måndagskvällen fick Mattias Schlyter och de andra studenterna chansen att prata med flertalet företagare.
Samtal. Under måndagskvällen fick Mattias Schlyter och de andra studenterna chansen att prata med flertalet företagare.

En arena att bygga vidare på inför framtiden

I går var det premiär för Högskolans senaste forum, Arena Affärssystem, med syfte att ge sina studenter en bra plattform inför arbetslivet.

ANNONS
|

– Vi vet att eleverna gör ett bra jobb och att företagen är nöjda, så vi ville göra deras arbeten mer publika, säger Lars-Göran Persson som tillsammans med Christer Rehnström ligger bakom idén.

– Vi hoppas att fler vill ha studenter hos sig och att vi ska få mer kontakt, eftersom våra studenter har en kompetens som är eftertraktad både hos små och stora företag, men också på landssting och kommuner, säger Christer Rehnström.

Av de 23 eleverna som under kvällen presenterade sina arbeten var 20 tjejer och tre killar. Två av killarna var Mattias Schlyter och Martin Hjalmarsson.

– Jag tycker att det här är ett bra tillfälle, både för verksamheterna och för oss. Det blir som ett till steg i praktiken, säger Mattias Schlyter innan sin presentation.

ANNONS

Han tror att kvällen kan bli lönsam i framtiden.

– Fram tills i dag har vi bara pratat med ett företag, men efter i kväll kan det vara ett 30-tal. Alla chanser är bra chanser, säger han.

ANNONS