Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Edward C Johansson bjöd på ösiga toner av Elvis när föreningen Alla hjärtans vänner anordnade musikunderhållning för pensionärer. Bild: Jari Välitalo
Edward C Johansson bjöd på ösiga toner av Elvis när föreningen Alla hjärtans vänner anordnade musikunderhållning för pensionärer. Bild: Jari Välitalo

Elvis med dopp bröt isoleringen för rockande pensionärer

Med pengar från staten får nu Halmstads pensionärer lite glans i sin isolerade tillvaro. Till musik av Elvis, Owe Thörnqvist och Hank Williams så rockade man loss under onsdagen.

Det var lapp på luckan, enligt coronaregler, när föreningen Alla hjärtans vänner bjöd in till kaffe- och musikstund under onsdagen.

– Vi har fått pengar från Socialstyrelsen så vi bjuder på musik med fika så vi har totalt 215 seniorer som får den här möjligheten under fem tillfällen, berättar Sven Comstad, ordförande föreningen Alla hjärtans vänner.

Det blir 43 pensionärer per gång och man kan bara få komma på en av de fem tillfällena. Bidraget var på 104 000 kronor och man omfördelade även de 50 000, som man tidigare fått för dansaftnar och bussresor som inte går att genomföra. Artister och en större lokal på Hallands konstmuseum bokades in och fri fika med bulle och sillmacka ordnades.

– Konserten är väldigt bra med många fina låtar, säger en diggande Britt Marie Wibäck.

Förr i tiden var det mycket Kalle Jularbo men dagens pensionärer vill hellre lyssna på musik från tiden när de var unga. På scenen stod 32-åriga Edward C Johansson och spelade låtar med Elvis, Owe Thörnqvist och Hank Williams.

– Låtarna väcker många minnen. Det är ofta som någon kommer fram efteråt och är berörd för att det är en låt de inte hört på länge. Kommer kanske en tår också och då vet man att man berört någon, säger Edward C Johansson under kaffepausen.

En som tagit sig till dagens musikstund är Rolf Johansson som balanserar med fikat till ett av caféborden. Han tycker att det är ett bra initiativ.

– Det finns inte så mycket annat att göra i dessa dagar så det är jättebra att de fixar sådant här för folk i min ålder. Själv har jag inte känt mig så isolerad men det är nog många som haft det jobbigt med att sitta ensamma.

Samtalsnivån börjar att stiga i lokalen och Edward börjar att ladda för nästa akt där han lovar att höja tempot tillsammans med den hemliga gästen Gunnar Johansson.

– Efter en kaffe och en god macka brukar publiken släppa loss ytterligare. Socker och koffein kan göra stor skillnad, säger Edward C Johansson med ett stort leende.

Om läget fortsättningsvis kommer att vara stabilt med pandemin i Halmstad så kommer man försöka ha musik för medlemmar på Alla hjärtans hus i höst med rådande regler.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!