Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ella Kardemark (KD) Bild: Roger Larsson
Ella Kardemark (KD) Bild: Roger Larsson

Ella Kardemark ställer upp som kandidat i provval till riksdagen

Kommunalrådet Ella Kardemark (KD) har nominerats till Kristdemokraternas provval till riksdagen och tackat ja till att kandidera.
– Jag finns till partiets förfogande – och självklart tackar jag ja till att vara med i en sån här intern nomineringsprocess, säger hon till HP.

Inför varje val i Sverige påbörjar alla politiska partier en process för att ta fram listor med kandidater till riksdagen. En del av processen är att hålla ett internt provval, där partiernas medlemmar får nominera någon/några man skulle kunna tänka sig representera partiet på nationell nivå.

Inför provvalet inom Kristdemokraterna meddelar nu Halmstads kommunråd Ella Kardemark att hon tackat ja till sin nominering, och kommer att kandidera för att eventuellt ta en plats i riksdagen.

– Först och främst tycker jag givetvis att det är väldigt smickrande att ha blivit nominerad, och självklart tackar jag ja till att vara med i en sån här intern nomineringsprocess, säger Kardemark.

Ett provval görs i första hand för att medlemmar inom ett parti ska få möjligheten att säga sitt. Däremot är det ingen beslutande medlemsomröstning. Det innebär att den nomineringskommitté som har i uppgift att sätta ihop en riksdagslista inte måste följa resultatet av vilka som fått flest röster. Man skulle kunna se det som ett sätt att ta reda på vilka personer som partiets medlemmar har förtroende för att bli representant i riksdagen.

– Det är en rådgivande medlemsomröstning. Sen har nomineringskommittén ett stort pussel att lägga – för det är mycket att ta hänsyn till när riksdagslistan ska utformas. Bland annat att det ska finnas representanter från olika delar av Sverige, men också att det finns personer med olika erfarenheter och kunskaper, säger Ella Kardemark.

Hur kommer det sig att du tackat ja till att ställa upp just i år? Har du tröttnat på kommunpolitiken?

– Nej, här och nu så är det kommunen som är i fokus och jag är gärna kvar som kommunråd i Halmstad även nästa mandatperiod – utifrån att jag har fått ett väldigt fint förtroende från invånarna i Halmstad att göra det jag gör i dag, säger Kardemark och fortsätter:

– Skulle det interna nomineringsarbetet falla ut på ett sätt där jag blir en toppkandidat i höst, så får jag värdera det då. Men givetvis hade jag tyckt att det skulle vara roligt att någon gång i livet vara med att arbeta på nationell nivå. Det vill jag jättegärna göra. Jag finns till partiets förfogande både lokalt och nationellt – annars hade jag ju inte tackat ja till att kandidera.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!