Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/9

Elever hälsades välkomna med röda mattan och glass

Sommarlovet är slut och ett nytt läsår har börjat. I Gullbrandstorp mottogs eleverna med röda mattan och glass. – Det är roligt att få börja skolan. Jag vill lära mig skriva men cykla kan jag redan, säger Molly Oredsson i F-klass.

Regnskurarna avlöste varandra under morgonen men lagom till att det var dags att fira skolstarten tog solen kommandot.

I år bjöds det på en nobel inledning av läsåret på Gullbrandstorpsskolan. Röda mattan var utrullad, musiken strömmade ut ur högtalarna och rektor Jenny Wiemo välkomnade alla elever tillbaka efter sommarlovet.

En efter en ropades klasserna upp och fick sen via röda mattan traska in till sina klassrum under applåder och tjo och tjim.

– Det är första gången vi har röda mattan utrullad. Tanken är att det ska bli gemenskap direkt och ett extra välkomnande så att eleverna känner sig speciella och veta att vi tror på dem, berättar Jenny Wiemo.

Det var dock bara klass 4 till 9 som tågade in den vägen. F-3 valde att samlas i sina klassrum.

– För barnen som ska börja förskoleklass är det tillräckligt stort att bara gå in här, men det är ett roligt initiativ med röda mattan, säger Madde Åberg som tillsammans med Henrik ”Henke” Andersson är lärare för F-klassen.

Alla barn i förskoleklassen sitter i en ring och äter glass när HP kommer på besök. Nervositet och spänning blandat med glädje och förväntan märks bland barnen – precis som det ska vara den allra, allra första dagen i skolan.

– Det är lite pirrigt att börja skolan, mest för att man ska få nya kompisar, säger Linnea Larvall som står intill Molly Oredsson och äter sin glass.

Vad vill ni lära er i skolan?

– Jag vill lära mig att kunna skriva, jag kan inte riktigt alfabetet. Och jag kan inte heller simma, men cykla utan stödhjul kan jag redan, berättar Molly.

– Att skriva med små bokstäver och räkna i turordning, säger Linnea.

Men någon drillning i vare sig alfabetet eller talraden blev det givetvis inte första dagen. Madde och Henke utlovade i stället en lugn första dag, med fokus på att lära känna varandra, leka och sjunga och ta en rundvandring på skolgården.

– Och så ska vi läsa Var är bus-Alfons som handlar om när han börjar skolan, berättar Madde.

I år var det 37 elever som började förskoleklass i Gullbrandstorp. Totalt har skolan cirka 430 elever.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här