”Om du fuckar upp det ska jag slå ihjäl dig”. Eleven, en flicka, hotade en av skolans rektorer till livet två gånger.
”Om du fuckar upp det ska jag slå ihjäl dig”. Eleven, en flicka, hotade en av skolans rektorer till livet två gånger. Bild: Jan Stohr/HP Arkiv

Elev på Österledsskolan fälls för dödshot mot rektor

Eleven på Österledsskolan som dödshotade en rektor döms för olaga hot vid Halmstads tingsrätt. Hennes straff blir ungdomsvård.

ANNONS
|

”Om du fuckar upp det ska jag slå ihjäl dig”. Eleven, en flicka, hotade en av skolans rektorer till livet två gånger.

Upprinnelsen till det uttalade dödshotet var en konfrontation om en skadegörelse på en av skolans toaletter.

Visade upp skadegörelsen i sociala medier

Rektorn utredde vandaliseringen. På en övervakningsfilm kunde man se att flickan gått in på toaletten tillsammans med en kamrat. De båda eleverna tyckte även att det var smart att lägga ut vad de gjort inne på toaletten på sociala medier.

Flickan kom till skolan, arg för att rektorn ringt hennes föräldrar om skadegörelsen, och konfronterade honom. Samtalet ”fuckade upp” hennes liv, som hon uttryckte det, och hon varnade rektorn att om han skulle ”fucka upp” för andra i familjen så skulle hon slå ihjäl honom.

ANNONS

Flickan döms till ungdomsvård

Eleven har nekat till dödshoten. Hennes version är att hon snarare sagt till rektorn att han ”skulle få ångra sig”. Flickans uppfattning är att rektorn har behandlat henne och andra i familjen illa.

En elevhälsopersonal som blev vittne till händelsen bekräftar dock dödshoten för tingsrätten. Rätten anser därmed att det är styrkt att eleven uttalat hoten som varit ägnade att framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet.

Flickan fälls för olaga hot och hennes straff blir ungdomsvård.

LÄS MER: Elev dödshotade rektor på Österledskolan – stängdes av

ANNONS