Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vallås har stått utan återvinningsstation i över fyra år, men nu tyder allt på att en ny kommer på plats under året. Bild: HP/Arkiv
Vallås har stått utan återvinningsstation i över fyra år, men nu tyder allt på att en ny kommer på plats under året. Bild: HP/Arkiv

Efterlängtad station för återvinning på plats i år

Vallåsborna har stått utan återvinningsstation i flera år. När lämplig mark hittades blev det strul med bygglovet. Nu hoppas FTI att alla hinder är undanröjda. Målet är att stationen ska komma på plats i år.

Möjligheten att sortera ut förpackningar och tidningar har varit begränsad på Vallås de senaste åren. Ortens enda återvinningsstation försvann med HFAB:s byggnation av bostäder vid Vallås torg och sedan dess har Vallåsborna fått ta sig till närmsta station, på Ljungbyvägen i Snöstorp.

Att finna en ny placering visade sig bli svårt. Först våren 2018 hittade FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen som ansvarar för landets återvinningsstationer, en lämplig plats efter att ha fört dialog med kommunen.

Samma dag som byggnationen skulle påbörjas stoppades dock arbetet. Det visade sig att kommunen hade missat att informera alla berörda.

LÄS MER: Oklart när Vallås kan få efterlängtad återvinningsstation

Bygglovet överklagades till länsstyrelsen och de pengar som FTI avsatt för Vallås gick till ett annat projekt berättar regionchef Magnus Örnborg.

Men nu ska alla pusselbitar vara på plats.

– Överklagan är avslagen och vi har fått okej för att bygga. Planen är att den ska byggas under året, men jag vågar inte säga något mer exakt datum. Den ligger för produktion och vi vet att kommunen gärna vill ha den, säger Magnus Örnborg och tillägger:

– Allting är klart hos oss och vi siktar på första halvåret, men ibland händer ju saker så jag blir inte förvånad om det dröjer längre men jag har svårt att tro att den inte kommer att byggas i år.

FTI har i dagsläget 70 återvinningsstationer i Halmstads kommun. Vallås har i nuläget stått utan i ungefär 4,5 år.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här