En man döms för att ha kissat i en lägenhet under en efterfest.
Sällskapet lämnade en bar strax innan stängning för att efterfesta hemma hos en av kvinnorna. Bild: Martina Holmberg/TT

Efterfest spårade ur – kissnödig man dömd

En 22-åring kissade på möbler och inredning i en lägenhet under vad som skulle kunna kallas för en ”urspårad efterfest”. Nu fälls han för skadegörelse, men frias från våldtäkt som han också stått åtalad för.

ANNONS
LocationHalmstad||

Händelserna utspelade sig under en sommarkväll tidigare i år. Två väninnor, varav en boende i Halmstad, gick ut för att festa tillsammans med några killkompisar. På en bar mötte de en 22-åring man som är bekant med en av kvinnorna.

När kvällen blev till natt bestämde sig det utökade sällskapet att festa vidare hemma i den ena kvinnans lägenhet en bit utanför centrala Halmstad.

Ur förhören med festdeltagarna, som fått agera vittne i rättsprocessen, går det att utläsa att efterfesten inte riktigt blev som värdinnan tänkt. Det hela slutade med två polisanmälningar, en om våldtäkt och en om skadegörelse. 22-årigen misstänktes för båda.

ANNONS

Gick runt naken under festen

Tingsrätten bedömer att det är utrett att 22-åringen och den andra kvinnan, värdinnans väninna, hade sex under efterfesten och att samlaget avslutades när en av de andra festdeltagarna öppnade dörren till sovrummet. Mannen som öppnade dörren sa till 22-åringen att kvinnan inte ville ha sex med honom. 22-åringen nekar till att det skulle handla om våldtäkt och frikänns då tingsrätten menar att det inte går att bevisa att kvinnan inte deltog frivilligt.

Den andra åtalspunkten, skadegörelse, erkänner dock 22-åringen och döms för. Han har berättat att han gått runt naken och kissat i lägenheten för att larva sig. Bland annat så hade av de andra festdeltagarna sett honom kissa i soffan, på gardinerna och på några ljushållare.

22-åringen har nu dömts till villkorlig dom och att betala 6 000 kronor i skadestånd till lägenhetsinnehavaren.

ANNONS