Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stena Vinga ersätter Stenas ordinarie Danmarksfärja Stena Nautica under tiden som den tas in på varv för service. Bild: Stena
Stena Vinga ersätter Stenas ordinarie Danmarksfärja Stena Nautica under tiden som den tas in på varv för service. Bild: Stena

Efter 1 100 seglingar åker Stena Nautica på rutinkoll – ersätts av Stena Vinga

Det skiljer bara fem meter på de båda färjornas längd. Men vana spejare kommer ändå ganska lätt att kunna se att den ordinarie Danmarksfärjan tar en paus.

När Stena Nautica läggs in på skeppsvarvet i Landskrona för service och översyn blir det den tidigare Bornholmsfärjan Stena Vinga som tar över rutten mellan Halmstad och Grenå.

Stena Vinga är 130 meter lång och upprätthåller trafiken över havet i tio dagar, med start vid avgången klockan 20.05 söndagen 28 februari. Trots likheten i längd har de båda fartygen ett ganska tydligt olikt utseende.

Fokus på frakter

Stena Vinga erbjuder mer fraktkapacitet och cirka hälften så många passagerare, totalt 400 personer, som Stena Nautica.

Sedan linjen startades för ett år sedan har Stena Nautica genomfört fler än 1 100 seglingar på linjen, med tanke på pandemin har fokus främst legat på frakt och inte alls nått den passagerarmängd man hoppades på vid linjestarten. Färjan har 22 avgångar i veckan från Halmstads hamn.

Flexibilitet

Godstrafiken har enligt Stena överträffat förväntningarna. Främst är det så kallade oledsagade trailers, släp utan chaufför som ökat under pandemin även om transportarbetare undantagits från reserestriktionerna mellan Europas länder.

– Flexibiliteten i vår fartygsflotta är viktig för att kunna fortsätta serva våra kunder och hålla de viktiga godsflödena igång mellan Sverige och Danmark, även under pandemin och när våra färjor behöver besöka varv, säger Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer i en kommentar till det tillfälliga färjebytet.

Stena Vinga trafikerar normalt Stena Lines andra Danmarkslinje mellan Göteborg och Fredrikshamn.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!