Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Dumpade möbler brinner i skog

Räddningstjänsten har åkt ut till en liten väg mellan Kvibille och Slättåkra efter ett något ovanligt larm. Någon har dumpat skräp och möbler intill vägen - och har av allt att döma därefter tänt på.

Det är annars oklart varför den dumpade högen tagit fyr.

– Det verkar helt enkelt som att någon har tänt på, gissar Thomas Andersson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Det är intill en liten väg, som räddningstjänsten beskriver som en ”avstickare”, som skräpet och möblerna slängts av. Runt vägen finns skog, men räddningstjänsten har så pass mycket kontroll över branden att det inte finns någon spridningsrisk. De räknar med att insatsen inte behöver mer än en timme innan den är klar.

Polisen har inte blivit inkopplade i ärendet men det kan komma att bli aktuellt. Utan att kunna uttala sig om den specifika dumpningen säger polisens presstalesperson att det generellt finns flera rubriceringar som kan vara aktuella när det kommer till bränder av olika slag.

– Jag vet inte om det är någon som har tänkt att det här var ett effektivt sätt att göra sig av med möblerna istället för att åka till återvinningscentralen. Men när det kommer till bränder finns det flera brottsrubriceringar som kan bli aktuella om det blir polisanmält. Det har bland annat med spridningsrisk att göra. Det är dock för tidigt att säga vad som vore aktuellt i just detta fallet, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson hos polisen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här