På kort tid larmades räddningstjänsten om drunkningstillbud i Halmstad.
Det blev täta utryckningar för räddningstjänsten under eftermiddagen. Först ett drunkningslarm från Trönningestrand och kort därefter ett nytt larm från Nissan. Bild: Pontus Lundahl/TT

Dubbla drunkningslarm i Halmstad

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till två drunkningslarm i Halmstad med mindre än en timmes mellanrum. Båda personerna har kommit upp ur vattnet.

ANNONS
|

Först larmades räddningstjänsten om drunkningstillbud vid Trönningestrand. Några personer på stranden hade larmat då de var oroliga över en kvinna som simmade långt ut.

– Det var en kvinna som simmade efter sin hund och var väldigt långt ut och några människor på stranden blev oroliga. Men både hunden och kvinnan har kommit i land och mår bra, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Kort därefter nåddes räddningstjänsten av ytterligare ett drunkningslarm, denna gång från Nissan. Personen hade dragits upp på land redan innan räddningstjänsten kom fram.

– Det var vid Hamngatan nedanför Scandic hotell. Personen är uppdragen och vi är på plats för att assistera ambulans, säger Peter Karlborg.

ANNONS

Det finns inga uppgifter om skadeläget på personen som räddades ur Nissan mer än att hen fördes till sjukhus med ambulans.

ANNONS