Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Drunkningslarm visade sig vara missförstånd

En man anmälde sin sambo försvunnen från Västra stranden i Halmstad. Enligt honom hade hon och hunden försvunnit ut i vattnet. Efter ett stort sökpådrag visade det sig att kvinnan varit på land.

Strax efter halv sju på fredagskvällen kom ett larm om att en kvinna och en hund försvunnit i vattnet. Enligt hennes sambo hade de suttit och druckit vin på stranden tillsammans med ett annat par och därefter gick hon ut i vattnet med hunden ett par hundra meter. Efter klockan 18.15 kunde de inte se henne längre.

Larmet orsakade ett stort pådrag där Sjöräddningssällskapet i Grötvik var snabbt på plats med både räddningsfartyget P.O. Hanson och Rescuerunner Allan Mattsson. På plats på stranden fanns dessutom räddningstjänst, polis och ambulans.

Efter ett tag kom även Sjöfartverket dit med en räddningshelikopter av typen AugustaWestland AW 139.

Strax före halv åtta på kvällen hittades dock kvinnan välbehållen på land. Hon berättade att hon gett sig av efter att de hade bråkat.

— Det hela var ett missförstånd, så det var ingen fara, säger Christel Englund, räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här