Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Drunkningslarm vid camping

Ett larm om drunkning vid Östra stranden har kommit in till räddningstjänsten under lördagen. Larmet övergick dock snabbt till ett HLR-larm.

Larmet kom in vid 13.20 under lördagen. Enligt uppgifter ska händelsen ha inträffat vid Hagöns camping på Östra stranden.

– Det är lite oklart vad som har inträffat. När vi kommer på plats så är hjärt- och lungräddning påbörjad på en man som hittats i vattnet. Det är en jättebra insats av förbipasserande som hittat honom och påbörjat hjärt- och lungräddning, säger Patrik Sönnerstedt, räddningsledare på Räddningstjänsten.

Insatsen togs sedan över av ambulanspersonalen som assisterades av räddningstjänsten på plats. De hjälptes sedan åt att transportera mannen upp till ambulansen vid Hagöns camping.

– Hjärt- och lungräddning har pågått hela tiden och insatsen har gått bra, säger Patrik Sönnerstedt som inte vill spekulera i vad det är som kan ha hänt.

Vid 14.00 meddelade SOS Alarm att ambulanspersonal hade varit på platsen och försökt rädda mannen i en ungefär 40 minuter. Ungefär fem minuter senare kördes mannen i ambulans vidare till sjukhuset. Mannens tillstånd är i skrivande stund okänt.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här